Nettideitit päättyivät kavalalla tavalla – alaikäiset ryöstivät machete-veitsellä keski-ikäisen miehen

Helsingin poliisi tutkii törkeää ryöstöä, jossa seuranhakupalstalla sovitut treffit saivat ikävän päätöksen.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan alaikäisten ryhmän epäillään houkutelleen keski-ikäisen miehen treffeille ja ryöstäneen hänet.

Epäillyt sopivat tapaamisen Seksitreffit-nimisellä verkkosivulla.

– Kun asianomistaja saapui paikalle, epäillyt kohdistivat häneen väkivaltaa ja uhkasivat machete-veitsellä. Epäilemme, että he anastivat mieheltä rahaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Vangittuna on tällä hetkellä yksi alaikäinen poika. Hänen lisäkseen poliisi epäilee teosta kolmea muuta poikaa ja yhtä tyttöä.

– Epäilemme, että tyttö ja yksi pojista järjestivät kohtaamisen uhrin kanssa. Kolme muuta poikaa osallistuvat itse ryöstöön, Forss jatkaa.

Laajempi rikosvyyhti

Kolme nuorista on samoja, kuin samankaltaisessa Järvenpäässä sattuneessa tapauksessa.

– Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella samaan rikosvyyhtiin kuuluvassa tapauksessa epäillyt nuoret olivat luoneet samaan tyyliin feikkikäyttäjätilin ja sähköpostin, jossa he olivat saaneet kontaktin uhreihin ja siellä oli muun muassa vaihdettu yhteystietoja tapaamispaikan sopimiseksi. Sen jälkeen yhteydenpito on jatkunut joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Kuulusteluiden perusteella taustalla on laajempi rikosvyyhti Helsingin ja Itä-Uudenmaan alueella. Poliisi pyytää rikoksen uhreja olemaan yhteydessä poliisiin matalalla kynnyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja