Mainos

Neste Oil myy kiinteistöjään

Yhtiön mukaan kaupalla ei ole vaikutuksia Neste-asemien toimintaan.

Neste Oil myy kaikkiaan 73 Suomessa sijaitsevaa huoltoasema- ja muuta liikenneasemakiinteistöään. Yhtiö keskittyy vastedes yhä selkeämmin liikennepolttoaineiden valmistukseen ja myyntiin.

Kauppahinnaksi on sovittu 118 miljoonaa euroa. Kiinteistöt ostaa Tel Avivin pörssiin listattu Delek Real Estate. Neste Oil arvioi kirjaavansa kaupasta noin 65 miljoonan euron myyntivoiton loka-joulukuun tulokseensa.

Neste Oil on omistanut kiinteistöt tytäryhtiönsä Best Chainin kautta ja vuokrannut ne Ruokakeskolle. Polttonesteiden jakeluun kuuluvat osat, esimerkiksi polttonestesäiliöt, eivät ole kuuluneet vuokraan ja jäävät kaupan ulkopuolelle. Nesteen mukaan kaupalla ei ole vaikutuksia Neste-asemien toimintaan.

Neste Oil jatkaa polttonesteiden myyntiä pitkällä vuokrasopimuksella, ja myös Ruokakesko siirtyy uuden omistajan vuokralaiseksi.

Best Chainin uusi omistaja on kansainvälinen sijoitusyhtiö. Sen emoyhtiö Delek Real Estate omistaa kiinteistöjä muun muassa Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

- Kiinteistöjen omistaminen ei ole ydintoimintaamme, eivätkä siitä saatavat tuotot vastaa tavoitteitamme. Siksi keskitymme polttonesteiden myyntiin ja käytämme vapautuvaa pääomaa sen ja Neste Oilin muun liiketoiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen, sanoo Neste Oilin Öljyn vähittäismyynnin toimialajohtaja Matti Peitso yhtiön tiedotteessa.

Neste Oililla oli syyskuun lopussa Suomessa noin 890 asemaa.

Kiinteistökauppa saataneen päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.