Mainos

Neste Oil: Bensan hinta ei nouse tänä kesänä

Autoilukansa saa hyviä uutisia isolta öljy-yhtiöltä: bensan ja dieselin hintaan ei ole tulossa jokakesäistä hintapiikkiä.

— Nyt näyttäisi siltä, että näillä hinnoilla päästään kesän yli, arvioi Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievonen MTV3:n Torstaikabinetissa.

Loppukevään aikana polttoaineiden hinnat ovat olleet jopa laskussa. Raakaöljy on halventunut viime viikkoina, kun Euroopan talouskriisi pienentää polttoaineiden kysyntää ja Iranin tilanne ei ole pahentunut.

Suomessa bensan hintaa pitää kurissa myös erittäin kova kilpailu. St1-ketjun omistaja Mika Anttonen on kuvaillut hintakisaa jopa epäterveeksi.

Lievonen sanoo, että jokaisen yhtiön pitää itse päättää, onko Suomessa liikaa huoltamoita.

— Me suljemme asemia, jos niiden toiminta ei ole taloudellisesti kannattavaa. Viime vuosina olemme sulkeneet enemmän asemia kuin avanneet uusia, hän muistuttaa.

— Päivittäistavarakaupan kilpailutilanteesta puhutaan paljon, siellä on kaksi isoa kauppaa. Polttoainejakelussa on neljä isoa kilpailijaa ja se on varmasti jokaisen kuluttajan etu.

Nesteellä on kokemusta bensakaupasta myös ulkomailta. Esimerkiksi Pietarissa bensa-asemien keskimääräinen myynti on viisi kertaa suurempi kuin Suomessa.

— Suomi on pitkä ja harvaan asuttu maa. Se tuo paineita myös jakeluverkostoon. Joka paikassa asemat eivät ole kannattavia, koska myyntimäärät ovat niin pieniä, Lievonen sanoo.

Katso Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievosen haastattelu: (Huomenta Suomi 25.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.