Mainos

Nelonen aloitti lähetyksensä

Uusi kaupallinen televisiokanava Nelonen aloitti lähetyksensä tänään. Avaussanat lausuttiin puolilta päivin Helsingin Linnanmäellä pidetyssä avajaisjuhlassa.

Kesällä ohjelmaa lähetetään päivittäin noin kello 17-24. Lauantaisin aloitetaan hieman aikaisemmin iltapäivällä. Kesällä Nelosen ohjelmistosta suurin osa on ulkomaisia sarjaohjelmia ja elokuvia. Kotimaista aineistoa on tarjolla tunti päivässä. Kotimaista aineistoa tekee syksyn tullen parikymmentä tuotantoyhtiötä. Ainoastaan uutisia varten Neloseen perustetaan oma toimitus. Uutistoiminta pyritään aloittamaan tämän vuoden puolella.

Ylen maanpäällinen verkko mukaan

Ilman muutostöitä Nelonen näkyy niissä kotitalouksissa, joissa tähän asti on voitu katsella PTV4-kanavaa joko kaapelin tai satelliitin välityksellä. Uutena jakelumuotona mukaan tulee Ylen maanpäällinen verkko. Alkuvaiheessa Nelosen näkyvyysalueella on noin puolet suomalaisista.

Ensimmäiset Ylen lähettimet toimivat Espoossa, Jyväskylässä ja Oulussa. Syyskuussa valmistuvat asennukset Turun, Kuopion, Lahden ja Tampereen yleisradioasemilla ja vuoden lopussa Anjalankosken, Mikkelin, Eurajoen ja Lapuan asemat.

Nelosen suurin omistaja on Helsingin Sanomien ja Erkon suvun Helsinki Media Oy. Yhtiö on tähän asti pyörittänyt PTV4-kaapelikanavaa. Ruutunelonen-yhtiössä ovat mukana myös riippumattomien tuottajien VBH Television Oy sekä Turun Sanomia julkaiseva TS-yhtymä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.