Neljällä leijonalla on todettu koronatartunta Barcelonan eläintarhassa – tarha julkaisi videon toipilaista

Neljällä leijonalla on todettu koronavirustartunta Barcelonan eläintarhassa – tarha julkaisi videon nelitassuisista toipilaista 0:46
Video: Isot kissat voivat onneksi hyvin.

Neljä leijonaa on saanut koronatartunnan Barcelonan eläintarhassa. Asiasta kertoo muun muassa BBC

Kolme naarasleijonaa Zala, Nima ja Run Run sekä urosleijona Kiumbe testattiin, kun niillä alkoi ilmetä oireita. Myös kahdella eläintarhan henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta. 

Parhaillaan selvitetään, mistä eläimet ovat saaneet tartunnan. Todennäköisintä on, että leijonat ovat olleeet kontaktissa sairastuneen ihmisen kanssa. 

Henkilökunta toteutti testin leijonilla samalla tavalla kuin ihmisillä, nenänielusta otettiin pyyhkäisynäyte. Leijonat ovat luottavaisia hoitajiaan kohtaan, joten testit sujuivat ongelmitta. 

Eläintarhan lausunnon mukaan leijonilla havaittiin hengitysoireita. Suurin osa oireista on laantunut, eläimillä on vielä yskää ja nuhaisuutta. 

Eläimiä hoidetaan lääkehoidolla ja tarkkaillaan jatkuvasti. 

Tapaus on siksi merkittävä, koska kyseessä on vasta toinen kerta, kun isolla kissaeläimellä on todettu koronatartunta. 

New Yorkissa Bronxin eläintarhassa neljä tiikeriä ja kolme leijonaa saivat tartunnan huhtikuussa. Barcelonan eläintarha on ollut yhteyssä Bronxin eläintarhaan, sen jälkeen kun leijonien tartunnat ilmenivät. 

Bronxin eläintarhan tiikeri Nadia on tiettävästi ensimmäinen eläin, joka sai korontartunnan. Kaikki eläimet Bronxissa toipuivat. 

Lue myös:

    Uusimmat