Neljä vinkkiä: Näin pääset eroon stressistä!

Stressi ja murheet kuuluvat elämään, mutta jatkuva huolehtiminen vie voimia. Puhuminen auttaa murheisiin, mutta jos kuuntelijaa ei löydy, voit helpottaa oloasi myös itse. Näin pääset eroon ahdistavasta stressistä ja pystyt nauttimaan hetkestä ilman turhia huolia.

Tiesitkö, että onnellisuus on täysin ilmaista ja sinun asenteestasi kiinni? Kun stressi painaa ja seuraava päiväkin aiheuttaa pelkkää huolta, kokeile näitä keinoja, jotta kykenet nauttimaan elämän pienistä iloista.

1. Tanssi stressiä vastaan

Laita kotona kunnon disko pystyyn ja pura paha olo tanssimiseen. Älä ajattele, ettet osaa tanssia. Stressin helpotukseen tarkoitetussa harjoituksessa ei ole kyse tanssitaidoista, vaan olosi parantamisesta. Hypi, heilu ja hymyile! Tee hölmöjä tanssiliikkeitä ja anna musiikin viedä!

Mikä tahansa fyysinen harjoitus poistaa stressihormoni kortisolin eritystä – henkinen, psyykkinen ja fyysinen rasitus nostavat kortisolin tuotantoa. Tanssiminen on hauska ja vapauttava tapa liikkua kotona. Kun keskityt musiikkiin ja liikkeeseen, huolenaiheet katoavat mielestäsi. Liikkuminen lisää myös kehon lämpötilaa, jolla on rauhoittava vaikutus.

2. Naura vaikkei naurattaisi

Kun mieli on maassa ja mikään ei innosta, etsi jotain viihdyttävää. Ehkä kuva kummipojastasi saa sinut aina naurahtamaan? Ehkä jokin mukava muisto kääntää suupielesi aina hymyyn? Tiedät varmasti ainakin yhden , joka saa sinut purskahtamaan nauruun joka kerta. Kun nauramme, kehon verenkierto vilkastuu tuoden lisää happea sekä ravintoaineita elimistöömme. Stressihormonit vähenevät, vaikka nauraisit tekonaurua. Nauru pidentää ikää!

3. Kuuntele ja laula murheet pois

Mikä kappale saa sinut aina hyvälle tuulelle? Mikä biisi on sinulle aina bileiden kohokohta? Kun sinulla on jokin biisi, johon liittyy vahvoja ja positiivisia muistoja, sen kuunteleminen auttaa aina stressiin. Hyvän mielen tuova kappale aktivoi niitä osia aivoissasi, jotka tuottavat mielihyvähormoneja. Kun olet murheissasi, laita siis lempikappaleesi soimaan ja kuuntele se niin monta kertaa, että saat sen tutun ja voimakkaan fiiliksen siitä. Myös biisin mukana laulaminen vapauttaa ja irrottaa arkihuolista.

4. Muuta huolet huolettomuudeksi

Sinulla on voima ja valta muuttaa henkiset kärsimykset henkisiksi voitoiksi. Voit itse valita jäätkö vatvomaan murheitasi päiväkausiksi vai annatko niiden olla. Jos annat murheillesi vallan, ne taatusti myös valtaavat sinut. Pyri siis pahasta olosta pois. Etsi sen alkujuuri itsestäsi ja kitke se pois. Sano vaikka pahalle olollesi ääneen, että "nyt riittää, olen vahvempi kuin sinä ja aion olla nyt onnellinen". Älä murehdi asioita, joihin et voi millään tavalla vaikuttaa.

Emme toki aina voi tuntea pelkkää mielihyvää tai voimakasta onnea, mutta näiden neuvojen avulla jokaisella meistä on keinot selvitä paremmin vastoinkäymisten ja esteiden tullessa tielle.


Lue lisää:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja