Mainos

Neljä menehtyi haulikon laukauksiin

Joroislainen mies surmasi kolme ihmistä ja lopuksi itsensä sunnuntain vastaisena yönä Joroisten keskustassa. Surma-aseena oli haulikko.

Perhesurman motiivista ei ollut vielä sunnuntaina selvyyttä. Poliisin mukaan ampujalla ei ole väkivaltataustaa. Ase oli luvallinen.
32-vuotias mies tappoi kotonaan 24-vuotiaan avovaimonsa, pariskunnan kolmivuotiaan tyttären sekä 61-vuotiaan anopin. Avovaimo yritti yöllä saada apua poliisilta, kun mies ryhtyi riehumaan humalassa asunnossa. Samoihin aikoihin, vähän ennen puolta yötä, asuntoon tuli myös avovaimon äiti.

Poliisipartio ehti paikalle kymmenen minuutin kuluttua avovaimon tekemästä hälytyksestä. Sitä ennen mies oli kuitenkin ehtinyt soittaa Varkauden poliisille ja kertoa, että hän on tappanut kolme ihmistä. Mies uhkasi surmata itsensä.
Paikalle saapuessaan poliisimiehet kuulivat räsäyksen, jonka he olettivat johtuneen oven kiinni lyömisestä. On kuitenkin mahdollista, että kyseessä oli miehen itsemurhalaukaus.

Ravintola tyhjennettiin

Perhe asui liikerakennuksen toisessa kerroksessa vuokra-asunnossa. Paikalle hälytettiin lukuisia poliisipartioita, sairasautoja ja pelastushelikopteri Varkaudesta.
Asunnosta oli suora näköyhteys läheiseen ravintolaan. Poliisi tyhjensi turvallisuussyistä ravintolan asiakkaista. Vähän kello yhden jälkeen poliisit havaitsivat vastapäisestä talosta, että olohuoneen sohvalla oli mies pieni lapsi kainalossaan. Kello 01.24 asuntoon tehtiin rynnäkkö, jolloin kaikki neljä löytyivät kuolleina.

Jutun tutkintaa johtavan komisario Heikki Lehrbäckin mukaan kaikki uhrit olivat kuolleet heti.
Miehellä oli kotonaan kolme luvallista asetta, surmahaulikon lisäksi metsästyskivääri ja pienoiskivääri. Poliisin tuttu hän oli vain pienen liikennerikkeen kautta.
Juvan kihlakunnan poliisi selvittää veritöitten taustaa. Perhe oli viettänyt sukulaisten kanssa lauantaina tyttären kolmivuotispäivää.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.