Nelikymppinen mies katosi viime kesänä Raahessa: nyt yhtä syytetään murhasta ja hautarauhan rikkomisesta – toinen epäilty kuoli esitutkinnan aikana

Syyttäjä on nostanut syytteen Raahessa viime kesänä tapahtuneesta henkirikoksesta.

1980-luvun alkupuolella syntynyttä miestä epäillään murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Kyseessä on viime heinäkuussa ilmi tullut henkirikos. 41-vuotias mies katosi kesäkuussa Raahessa ja hänen ruumiinsa löytyi heinäkuussa. Epäilty rikos tapahtui epäillyn asunnolla Raahen Ollinsaaressa 16.-17. kesäkuuta.

Samassa asiayhteydessä on ollut epäiltyinä kaksi muutakin henkilöä. Heistä toinen on edesmennyt jo esitutkinnan aikana, ja toista vastaan on nostettu syyte rikoksentekijän suojelemisesta.

Kyseessä on poikkeuksellisen suuri rikosvyyhti. Poliisi kertoi viime marraskuussa, että asiakokonaisuuteen liittyi 18 muuta rikosta ja useita eri henkilöitä. Tuolloin kerrottiin, että 17 rikosta oli saatettu syyteharkintaan.

Jutun pääkäsittely alkaa ensi viikolla Oulun käräjäoikeudessa. Samassa yhteydessä käsitellään myös toinen asiakokonaisuuteen liittyvä haastehakemus. Siinä on syyttäjänlaitoksen mukaan kyse henkirikosta edeltävistä tapahtumista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja