Navalnyin tila hyvin heikko – asianajajat vaativat siirtoa Moskovaan

Aleksei Navalnyin paino on tippunut 15 kiloa vankila-aikana – tämä miehen terveydentilasta tiedetään 4:10
Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on ollut viikkoja syömälakossa.

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirrettävä rangaistussiirtolan sairaalasta siviilisairaalaan Moskovaan, vaativat hänen asianajajansa. Heidän mukaansa Navalnyi ei saa hoitoa vankisairaalassa.

–  Hän on hyvin heikko. Hänelle on työlästä nousta istumaan puhuessaan, sanoi Navalnyin asianajaja Olga Mihailova toimittajille.

Navalnyi on ollut syömälakossa liki kolme viikkoa saadakseen parempaa lääkärinhoitoa. Navalnyin oma lääkäri varoitti viikonvaihteessa, että oppositiopoliitikko voi kuolla koska tahansa.

Navalnyi pidätettiin tammikuussa heti, kun hän palasi Saksasta Venäjälle toivuttuaan myrkkyhyökkäyksestä. Navalnyi syyttää hyökkäyksestä presidentti Vladimir Putinia, mutta Venäjän hallinto on kiistänyt syytökset.

Helmikuussa Navalnyi sai noin kahden ja puolen vuoden vankilatuomion, kun vanha kavallustuomio muutettiin ehdottomaksi.

Sekä EU että Yhdysvallat ovat asettaneet Venäjälle pakotteita myrkkyiskun vuoksi. Maanantaina Venäjää uhattiin lisätoimilla, jos Navalnyi kuolee.

Navalnyi istuu vankeusrangaistustaan kovasta kurista tunnetussa Pokrovin rangaistussiirtolassa runsaan sadan kilometrin päässä Moskovasta.

Lue myös:

    Uusimmat