Hellitään makuhermoja uusilla perunoilla, varhaisvihanneksilla sekä tuoreyrteillä. Varhaisvihannekset ja uudet perunat ovat nyt maukkaimmillaan. Kevyt ja maistuva ateria syntyy ilman, että ruoanlaittajan pitää ahkeroida keittiössä tai grillin äärellä tuntikausia. Nautitaan nyt kesän antimista! Varhaisvihanneksia on on kiva napostella myös raakoina. Makua voi tarvittaessa lisätä dippikastikkeiden avulla. Höyryssä keittäminen ja wokkaus käyvät hyvin kesävihannesten kypsytykseen. Maku- ja hajuaisteja voidaan hemmotella lisäämällä ruokaan kypsytyksen loppuvaiheessa hienonnettuja tuoreyrttejä.
Kesävihannekset sopivat mainiosti myös grillattaviksi. Ne valmistetaan yleensä grillin laidoilla tai ylätasolla hieman miedommalla lämmöllä. Porkkanat, perunat, lantut, kyssäkaalit ja kaalilohkot kypsyvät tasaisimmin folioon käärittyinä. Grillausaika on silloin vähintään 20 minuuttia. Siivutetut kesäkurpitsat kysyvät nopeasti ja maistuvat erityisen hyville, kun ne sivellään fenkolilla maustetulla öljyllä. Tomaatit, herkkusienet ja pienet sipulit kypsyvät sellaisinaan grillin laidoilla.
Vihanneksia käännetään grillissä muutaman minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Marinadiksi kasviksille sopii yksinkertaisimmillaan yrteillä ja valkosipulilla maustettu kastike.


