Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nautitaan kesän herkuista

Maista kesän makuja
Maista kesän makujaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 07.07.2000 16:46

Hellitään makuhermoja uusilla perunoilla, varhaisvihanneksilla sekä tuoreyrteillä. Varhaisvihannekset ja uudet perunat ovat nyt maukkaimmillaan. Kevyt ja maistuva ateria syntyy ilman, että ruoanlaittajan pitää ahkeroida keittiössä tai grillin äärellä tuntikausia. Nautitaan nyt kesän antimista! Varhaisvihanneksia on on kiva napostella myös raakoina. Makua voi tarvittaessa lisätä dippikastikkeiden avulla. Höyryssä keittäminen ja wokkaus käyvät hyvin kesävihannesten kypsytykseen. Maku- ja hajuaisteja voidaan hemmotella lisäämällä ruokaan kypsytyksen loppuvaiheessa hienonnettuja tuoreyrttejä.

Kesävihannekset sopivat mainiosti myös grillattaviksi. Ne valmistetaan yleensä grillin laidoilla tai ylätasolla hieman miedommalla lämmöllä. Porkkanat, perunat, lantut, kyssäkaalit ja kaalilohkot kypsyvät tasaisimmin folioon käärittyinä. Grillausaika on silloin vähintään 20 minuuttia. Siivutetut kesäkurpitsat kysyvät nopeasti ja maistuvat erityisen hyville, kun ne sivellään fenkolilla maustetulla öljyllä. Tomaatit, herkkusienet ja pienet sipulit kypsyvät sellaisinaan grillin laidoilla.

Vihanneksia käännetään grillissä muutaman minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Marinadiksi kasviksille sopii yksinkertaisimmillaan yrteillä ja valkosipulilla maustettu kastike.

Hellepäivän perunasalaatti

basilikan oksabasilikan oksaCopyright Alma Media Oyj 2000

8 kypsää keskikokoista uutta perunaa

Kastike: 2 rkl öljyä 2 rkl omenatäysmehua 1 rkl omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1 dl tuoreita mausteyrttejä hienonnettuna, esim. ruohosipulia, kirveliä, persiljaa

Leikkaa perunat viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada perunoiden päälle. Sekoita varovasti. Tarjoa esimerkiksi savustetun kalan kanssa.

Omenainen kaalihöystö

omena ja halkaistu omena

1 kg varhaiskaalia 250 g kinkkusuikaleita 1 nippu nippusipulia 3 omenaa 1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta 2 rkl siirappia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa

Ruskista kevyesti padassa kinkkusuikaleet ja varsineen hienonnetut nippusipulit. Lisää suikaloitu kaali ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon omenakuutiot ja pähkinärouhe. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi hienonnetuilla yrttimausteilla.

Sillitartar ja varhaisperunat

8 uutta perunaa viipaloituna öljyä 4 valkosipulin kynttä 4 timjaminoksaa 4 persiljanoksaa 4 meiraminoksaa

Viipaloi perunat. Jaa perunat neljälle alumiinifoliolle. Sivele viipaleet öljyllä. Pane jokaiseen annokseen valkosipulin kynsi ja yrttien oksat. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30-45 minuuttia. Voit laittaa perunat myös uunivuokaan ja kypsentää uunissa alumiinifoliolla peitettynä. Tarjoa sillitartarin kera.

Sillitartar

200 g sillifilettä 2 suolakurkkua 2-3 sipulia varsineen tai ruohosipulia 1 prk kermaviiliä mustapippuria

Kuutioi silli ja suolakurkut. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja kermaviili. Mausta pippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai yrttiperunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajojaSpermaskandaali paisuu EuroopassaVuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"Lotraatko? Tältä näyttää vesimäärä, jonka suomalainen keskimäärin käyttää suihkussaYhä useampi isä pitää vanhempainvapaata eri aikaan kuin äiti
Lifestyle
omena ja halkaistu omena
Copyright Alma Media Oyj 2000

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:59
    Takaisinvedot

    Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!

  • 13:25
    Sairaudet ja taudit

    Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja

  • 11:34
    Syöpä

    Spermaskandaali paisuu Euroopassa

  • 09:28
    Kuluttaminen

    Vuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"

  • 08:45
    Vesi

    Lotraatko? Tältä näyttää vesimäärä, jonka suomalainen keskimäärin käyttää suihkussa