Nämä yllättävät herkut parantavat krapulan – kokeile!

Raikkaat mehut, makeat herkut ja pikkusuolainen tehoavat kaameaan olotilaan juhlien jälkeen. Eivätkä nämä helpottajat ole edes vaikeita valmistaa.

Tee vaikka jääkaappiin valmiiksi oloa huojentavaa purtavaa ja juotavaa odottamaan sunnuntaiaamua. Myös nukkuminen ja lepo tekevät hyvää bailauksen jälkimainingeissa.

Välillä on mukava nousta kipaisemaan viilentävää virkistystä. Esimerkiksi seuraavissa juomissa on surkeita tuntemuksia hellittävää C-vitamiinia ja tietenkin paljon vettä nestehukkaa paikkaamaan.

Myös terveellistä Bloody Marya käytetään dagen efterin paranteluun. Vaihtoehtona sille, miksaa espanjalainen gazpacho ja avokado-kurkkusalaatti. Jos maha kestää, nauti hyödyllisiä hedelmiä sisältävää fruit shakea.

Appelsiinidrinkit

Yhdelle:

Keltainen drinkki:

1 munankeltuainen
2 tl sokeria
2 appelsiinia
1 sitruuna

Punainen drinkki:

1 dl kuumaa vettä
1 rkl hunajaa
2 veriappelsiinia

Rosa drinkki:

1-2 dl maitoa
jäämurskaa
2 appelsiinia
1 tl sokeria
1 rkl kermavaahtoa

1. Keltainen drinkki: Vatkaa keltuaista ja sokeria, kunnes seos on valkoista. Purista appelsiinit ja sitruuna ja sekoita mehut munaseokseen.

2. Punainen drinkki: Sekoita lasissa kuuma vesi ja hunaja. Purista mehu veriappelsiineista, kaada hunajaveteen ja sekoita.

3. Rosa drinkki: Sekoita maito, hieman jäämurskaa, puristettu appelsiinimehu ja sokeriripaus sähkövatkaimella, kaada lasiin ja kruunaa kermavaahtonokareella.

Bloody Mary

1 osa vodkaa
3 osaa tomaattimehua
sellerisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
muutama tilkka worcestershirekastiketta/Tabascoa
jäämurskaa
sellerinvarsi

Fiilistä kohentavia makupaloja

Nesteytyksen lisäksi kannattaa huolehtia siitä, että veren sokeritaso nousee. Samoin muun muassa magnesiumin saanti on fiksua varmistaa.

Syö lautasellinen helposti aamusella lämmitettävää basilikaista tomaattikeittoa tai suolaisen nälkään briepurilainen. Voit muotoilla pihvit jo edellisenä päivänä ja paistaa ne ennen syömistä ja brien voit korvata tarvittaessa muilla juustoilla.

Banaani auttaa sisuskaluja palautumaan rankoista pikkujouluista. Esimerkiksi kuiturikkaat uunibanaanit ovat terveellinen tapa aloittaa uusi päivä. Tuhdimpaa annosta haluava turvautuu seuraavaan sutjakkaaseen ohjeeseen.

Helppo leivos suklaavanukkaasta ja banaanista

Neljälle:

1 pkt valmiita torttupohjia
1 pkt suklaavanukasaineksia
2 isoa banaania
1 ½ dl kuohukermaa

Koristeluun:

rouhittuja pähkinöitä
rouhittua suklaata

1. Valmista suklaavanukas pakkauksen ohjeen mukaan (voit myös ostaa pari purkkia valmista suklaavanukasta).

2. Ota torttupohjista pyöreitä paloja esim. juomalasin avulla. Lado kerroksittain torttupohjapaloja, suklaavanukasta ja banaaniviipaleita. Laita leivokset hetkeksi kylmään jähmettymään.

3. Koristele leivokset kermavaahdolla sekä pähkinä- ja suklaarouheella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat