Nämä viisi ruokaa saavat hyvälle tuulelle!

Kiukkupussin kesyttämiseen tarvitaan hyvää ruokaa. Katso, millä eväillä päiväsi paranee.

Kuidut tekevät hyvää! Kokeile papuja, herneitä, sitrushedelmiä, mansikoita ja omenia.

Kaurapuurosta saa apua ärtymykseen ja kiukkuisuuteen. Kaurassa on runsaasti vesiliukoista kuitua, ja se pitää verensokerit tasaisena ja hidastaa sokerin imeytymistä. Kuidut pitävät sinut kylläisenä ja hyvällä tuulella pidempään. Piristä kaurapuuroa mantelilastuilla, mansikoilla, kanelilla ja omenalla.

Pähkinät ovat hyvä omega-3 rasvahappojen lähde, ja omega-3-rasvahapoilla on suotuisia vaikutuksia mielialaan ja jopa muistiin, kertoo altmedicine.about.com. Näillä välttämättömillä rasvahapoilla on vaikutusta myös masennuksen ehkäisyn ja hoidon tukena. Lohi, sardiinit, pellavansiemenet ja munat ovat myös hyviä omega-rasvahappojen lähteitä. Ota välipalaksi pähkinöitä ja omena, sekoita pähkinöitä jogurttiisi tai ripottele niitä lounassalaattiin.

Tee piristää! Vihreä tee virkistää, kamomillatee rauhoittaa. Kokeile myös maustettuja teelajeja, ne saattavat vähentää makeanhimoasi. Esimerkiksi Rooibos on maistuvaa teetä, eikä siinä ole yhtään kofeiinia.

Syö lohta ja muita D-vitamiinin lähteitä. D-vitamiinia muodostuu iholla auringon vaikutuksesta, ja suomalaisilla on tutkitusti vähäiset d-vitamiiniarvot, joten d-vitamiinin saanti ravinnosta on olennaista. D-vitamiinin väitetään vaikuttavan serotoniintasoihin ja vaikuttavan sitä kautta mielialaan. Tee herkulliset leivät kylmäsavulohesta, tai nauti D-vitamiinilla vahvistettuja maito- tai soijatuotteita.

Linssit ovat hyvä B-vitamiinin lähde. B-vitamiineja tarvitaan energia-aineenvaihdunnassa, ja puutos ilmenee usein väsymyksenä. B-vitamiini vaikuttaa usein aivojen välittäjäaineiden aineenvaihduntaan ja sitä kautta mielialaan. Linsseissä on myös runsaasti kuituja ja proteiinia. Lisää linssejä keittoihin ja salaatteihin.

Lähde: Altmedicine.about.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja