Nämä pahat tavat ovatkin terveellisiä

Kaikki hauska on epäterveellistä, vai onko sittenkään? Tutkimusten mukaan seksi, uhkapelaaminen, alkoholin juominen ja jopa tappeleminen voivat olla hyväksi terveydellesi.

Terveyttään vaalivan ei tarvitse kieltäytyä kaikista nautinnoista. Ainakin nämä ilot ovat sallittuja, mikäli tutkimustuloksiin on uskominen.

Seksi

Kaikki tietävät, että seksi polttaa kaloreita ja lievittää stressiä. Mutta harva on kuullut, että intiimeillä hetkillä on myös positiivisia vaikutuksia immuunisysteemiimme. Erityisesti naisten vasta-aineet flunssaa ja muita viruksia vastaan nousevat seksiä harrastaessa. Seksistä on terveyshyötyjä myös miehille. Bristolin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet, jotka harrastavat enemmän seksiä, saavat vähemmän sydänkohtauksia. Vuonna 2002 A Journal of Epidemiology and Comminity Healtissa julkaistun tutkimuksen mukaan seksi kaksi kertaa tai useammin viikossa vähensi sydänkohtauksen riskiä puolella. Aiemmat pelot siitä, että seksi lisää sydänkohtauksen riskiä, voitiin näin kuopata.

Yhdynnällä on muitakin positiivisia vaikutuksia. Seksi muun muassa vähentää kipuja, sillä se vapauttaa kehoon oksitosiinia. Eturauhasvaivoista kärsivän kannattaa sen sijaan pyrkiä saamaan paljon orgasmeja.

Uhkapelaaminen

Tutkimusten mukaan ikäihmiset, jotka harrastavat uhkapelejä, ovat terveempiä kuin ne, jotka eivät pelaa. Uhkapeliä harrastavilla on vähemmän masennusta ja alkoholismia. Joidenkin tutkijoiden mukaan syy löytyy uhkapelien sosiaalisesti luonteesta, toiset tutkijat kiistävät asian, sillä pelaaminen ei heidän mielestään ole kovinkaan sosiaalista.

Tappeleminen

Ihmiset ovat pahamaineisen väkivaltaisia olentoja. Jokaisessa kulttuurissa on lajeja, joissa veri lentää, aina antiikin Kreikan vapaaottelusta nykypäivän kamppailulajeihin. Tutkimustulokset ovat kuitenkin yllättäviä, sillä kamppailulajien harrastamisen on todettu vähentävän ihmisten väkivaltaisuutta. Vuonna 2008 amerikkalaisessa peruskoulussa tehtiin koe, jossa lapset saivat harrastaa kamppailulajeja. Kokeilulla haluttiin selvittää, mikä vaikutus treenillä on kiusaamiseen. Tulokset olivat rohkaisevia. Kokeilun jälkeen lapset vähensivät kiusaamista ja menivät väliin, jos näkivät muita kiusattavan. Tutkijat uskovat, että kamppailulajien kurinalaisuuden lisäksi positiiviset tulokset johtuivat siitä, että lapset tutustuivat toisiinsa paremmin ja tunsivat yhteyttä ympäröiviin ihmisiin.

Alkoholi

Vuonna 2010 Alcoholism: Clinical and Experimental Research -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan pitkäkestoisen tutkimuksen mukaan juomarit elävät pidempään kuin muut. Tutkimuksessa seurattiin 55-65-vuotiaiden ihmisten alkoholin käyttöä 20 vuoden ajan. Tämän ajanjakson aikana absolutistien kuolleisuus oli 69 prosentin luokkaa, kun taas rankasti juovista kuoli 60 prosenttia. Kohtuullisesti alkoholia käyttäneistä menehtyi vain 41 prosenttia.

Tutkijoiden mukaan tulokset saattavat johtua kahdesta asiasta. Kohtuullisesti juovat, jotka käyvät esimerkiksi työpäivän jälkeen muutamalla kaljalla, ovat muita stressittömämpiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että paljon juovien stressitasoa, sillä isot määrät alkoholia päin vastoin lisäävät stressiä. Alkoholiin liittyvä sosiaalisuus lienee myös yksi selitys tutkimustuloksille, sillä ihmiset juovat harvoin yksin. Yksinäisyydellä on sen sijaan todettu olevan vaikutuksia eliniän pituuteen.

Tutkimuksen mukaan korkeintaan kaksi alkoholiannosta päivässä voi tuoda terveysvaikutuksia. Tätä suurempi määrä tekee sinut entistä sairaammaksi.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: mademan.com

Kuvat: Shutterstock, Yuri Arcus, Olga Sagenina

Lue myös:

    Uusimmat