Nämä asiat on tärkeää muistaa potkujen jälkeen

Potkujen saaminen on työssäkäyvälle ihmiselle tilanne, joka pistää elämän usein aivan uuteen järjestykseen. Psyykkisten ja taloudellisten murheiden lomassa on tärkeää huomioida se, että pitää itsestään huolta vaikeina aikoina.

Työsuhteen päättyminen on raskas taakka kantaa. Tuota taakkaa voi kuitenkin keventää suuntaamalla ajatuksensa merkityksellisiin asioihin.

Älä välttele totuutta

Psyykkisen ja taloudellisen murheen kantaminen on raskasta. Tilanteeseen ei kuitenkaan auta se, että asiaa ei hyväksy lainkaan. Asian kieltäminen ei saa sitä katoamaan mihinkään. Jo heti työpaikan menettämisen jälkeen olisi tärkeää pyrkiä myöntämään itselleen elämäntilanteen muuttuminen – se on ensimmäinen askel kohti tilanteen parantumista.

Kerro asiasta pian läheisillesi

Raskaista asioista on ehkä kaikkein vaikein kertoa juuri niille ihmisille, jotka ovat kaikkein läheisimpiä. Potkuista on kuitenkin syytä kertoa kotona avoimesti, sillä asian käsittely hankaloituu entisestään, kun aikaa kuluu, jos asiasta ei ole puhunut lainkaan läheisimmilleen. On tärkeää muistaa, että hankalissa tilanteissa puhuminen usein helpottaa.

Jos työpaikan menettämisestä ei kerro pian avoimesti, voi joutua valheiden verkkoon. Kun omat arkirutiinit muuttuvat äkisti työtilanteessa tapahtuneen muutoksen vuoksi, on tavanomaista, että lähipiirin mielenkiinto tai huoli herää. On tärkeää muistaa, että läheiset arvostavat ihmistä täysin muista syistä kuin työpaikan vuoksi.

Puhu tuntemuksistasi

Kenties vuosia kestäneen työsuhteen päätteeksi saadut lähtöpassit ovat äärimmäisen raskas elämänmuutos. Muuttuneessa elämäntilanteessa puhuminen on ensiarvoisen tärkeää. Läheisten tai tarvittaessa terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa keskustelu auttaa potkut saanutta käsittelemään asiaa ja ajattelemaan myönteisempiä asioita omassa elämässä.

Lähde työpaikalta arvokkaasti

Vanha sanonta kieltää polttamasta siltoja takanaan. Tälle sanonnalle on paikkansa myös työnsä menettäneen tilanteessa. Myöhemmin potkujen jälkeen mieli on usein parempi, jos työpaikkansa on jättänyt viimeisen kerran ilman kiukuttelua.

Työpaikan menettäminen ei tarkoita sitä, etteikö työnsä menettänyt olisi loistotyyppi. Tämä on oivallista osoittaa juuri tyylikkäällä käytöksellä.

Anna itsellesi aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen

On turha odottaa, että potkujen jälkeen hymy olisi taas pian korvissa. Tilanteeseen sopeutuminen voi viedä aikaa. Itselleen on tärkeää antaa tilaa sulatella muutosta ja asennoitua potkuihin.

Hidasta tahtia ja nauti

Ensijärkytyksen jälkeen on hyvä muistuttaa itselleen, että kriisi voi olla aina myös mahdollisuus. Muuttunut elämäntilanne voi tuoda mukanaan aivan uusia tunteita. Hektisen arjen vastapainona tovi siten, että ihmisellä on aikaa itselleen, voi tehdä todella hyvää. Potkujen aiheuttaman elämän myönteisten puolien ajatteleminen voi tuoda ajan kanssa mukanaan yllätyksiä – positiivisiakin sellaisia.

Lähde: aish.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja