Nälkäpeli-faneille ilouutisia!

Nälkäpeli-kirjasarjalle on luvassa jatkoa.

Dystopiseen maailmaan sijoittuva Nälkäpeli-tarina saa jatkoa, kertoo muun muassa uutistoimisto AP. Julkaisija ja kustantaja Scholastic nimittäin tiedottaa Instagramissa, että Nälkäpeli-kirjasarjan luonut kirjailija Suzanne Collins julkaisee viidennen Nälkäpeli-kirjan maaliskuussa 2025. Tuleva kirja on toinen esiosa kolmelle ensimmäiselle Nälkäpeli-kirjalle.

Tuleva kirja kantaa nimeä Sunrise on the Reaping ja se kertoo historian 50. Nälkäpelin tapahtumista. Kirjassa kuvatut asiat ovat tapahtuneet 24 vuotta ennen ensimmäisen Nälkäpeli-kirjan tapahtumia ja 40 vuotta ennen viimeksi julkaistun Nälkäpeli-esiosan tapahtumia.

Elokuvayhtiö Lionsgate, joka on julkaissut elokuvasovitukset kaikista neljästä aiemmasta Nälkäpeli-kirjasta, tiedotti AP:n mukaan torstaina, että Sunrise on the Reaping -kirjaan perustuva elokuva saapuu valkokankaille marraskuussa 2026.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Nälkäpeli-kirjasarja ja siihen pohjautuvat elokuvat sijoittuvat dystopiseen Panem-diktatuuriin, joka koostuu köyhien asuttamista 13 vyöhykkeestä sekä rikkaiden ja vaikutusvaltaisten asuttamasta Capitol-pääkaupungista. Panemissa valtaa pitää tyrannimainen presidentti Coriolanus Snow, ja se perustettiin useiden ekologisten katastrofien ja modernin sivilisaation romahtamisen aiheuttaman maailmanlaajuisen konfliktin jälkeen.

Nälkäpeli-kirjoissa ja elokuvissa keskiössä on televisioitu Nälkäpeli-kilpailu, jossa vyöhykkeiltä valikoidut nuoret taistelevat toisiaan vastaan aina kuolemaan saakka. Nälkäpeli-kilpailu on luotu rangaistukseksi 13. vyöhykkeen aloittamasta kapinasta.

Viime vuonna elokuvateattereihin saapui kolmen ensimmäisen Nälkäpeli-elokuvan esiosa Balladi laululinnuista ja käärmeistä, joka kertoo Panemin presidentin Coriolanus Snow'n nuoruudesta. Balladi laululinnuista ja käärmeistä -kirja julkaistiin vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat