Nakuprotesti jääkiekon MM-kisoja vastaan – katso

Keväällä 2014 Valko-Venäjällä järjestettäviä jääkiekon MM-kisoja protestoitiin keskiviikkona näyttävästi Sveitsin Zürichissä.

Ukrainalainen naisten oikeuksia puolustava Femen-järjestö oli järjestänyt Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n päämajan edessä mielenosoituksen, jossa ei säästelty iskulauseita eikä paljasta pintaa. Mielenosoitukseen osallistuneet naiset uhmasivat Zürichin pikkupakkasta rinnat paljaana.

- Protestoimme MM-kisojen järjestämistä Minskissä, järjestön edustaja kertoi sveitsiläisellä Blick-lehdelle.

Mielenosoittajat kantoivat plakaatteja, joissa luki iskulauseita kuten "Orjat eivät voi pelata jääkiekkoa", "Lukashenko voi pelata Haagissa (kansainvälisessä rikostuomioistuimessa)" ja "Vetäkää MM-kisat diktatuurilta".

Femen-järjestö halusi nostaa tempauksellaan esiin Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteen. Maa on käytännössä presidenttinsä Aleksander Lukashenkon johtama diktatuuri, jossa opposition ja toisinajattelijoiden oikeuksia on poljettu toistuvasti.

Jääkiekko nauttii Lukashenkon suosiota. Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä pelaa KHL-seura Dynamo ja maajoukkue on noussut pudotuspeliehdokkaiden joukkoon MM-kisatasolla.

Tänä vuonna MM-kisojen pääisäntä on Suomi ja vuonna 2013 vuorossa on Ruotsi.

Lue myös:

    Uusimmat