Mainos

Nakukuva, josta Egypti järkyttyi – nyt puhuu kuvan nainen

Egyptiläinen bloggaaja Aliaa Magda Elmahdy nousi kertaheitolla myrskyn silmään ladattuaan itsestään alastonkuvan internetiin.

20-vuotias Elmahdy julkaisi yhteisöpalvelu Twitterissä ja omassa blogissaan kuvan, jossa hän poseeraa alastomana, yllään vain reiteen ylettävät stay up-sukat sekä punaiset kengät.

Kuvista nousi Egyptissä kohu, sillä maassa jopa julkinen suuteleminen on tabu. Nyt nainen kertoo CNN:n haastattelussa, miksi hän julkaisi nakukuvansa.

–Sen jälkeen kun kuvani poistettiin Facebookista, miesystäväni kysyi, voisinko laittaa sen Twitteriin. Suostuin, sillä en ujostele olla nainen yhteiskunnassa, jossa naiset ovat vain seksiobjekteja miehille ja jossa naisia häiritsevät päivittäin miehet, jotka eivät ymmärrä mitään seksistä tai naisen merkityksestä.

Taistelua seksismiä vastaan

Twitterissä Elmahdyn kuvaa on katsottu jo yli miljoona kertaa ja naisen seuraajien määrä on noussut kuvan julkaisemisen jälkeen muutamasta sadasta yli 14 000:en.

Kuvaa on pidetty poliittisena kannanottona, mutta Elmahdy itse toteaa, ettei ole poliittisesti erityisen aktiivinen.

–Kuva edustaa minua, ja mielestäni ihmisruumis on paras keino ilmaista itseään taiteellisesti. Otin kuvan itsestäni käyttäen ajastinta ja omaa kameraani. Vahvat värit, musta ja punainen puhuttelevat minua.

Hän kuitenkin toteaa osoittavansa kuvallaan mieltä sukupuolten tasa-arvon puolesta ja Egyptin konservatiivista kulttuuria vastaan.

–Islamin alla naiset tulevat aina olemaan objekteja, joita käytetään hyväksi kotona. (Seksismi) naisia kohtaan on uskomatonta Egyptissä, mutta en ole menossa minnekään ja aion taistella loppuun asti sitä vastaan. Suurin osa naisista täällä pukeutuu huntuun vain välttääkseen ahdistelun ja voidakseen kävellä kaduilla. Vihaan myös sitä, kuinka yhteiskunta leimaa homot ja lesbot epänormaaleiksi. Erilaisuus ei ole epänormaalia, Elmahdy toteaa CNN:lle.

Kuvan julkaisemisen jälkeen kohu on seurannut Elmahdya, mutta hän kertoo elävänsä yhä yksinkertaista elämää. Hän ei myöskään kadu kuvan julkaisemista.

–Olen valmis elämään kohtaamieni uhkien kanssa, saavuttaakseni todellisen vapauden, jonka puolesta egyptiläiset taistelevat ja kuolevat joka päivä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.