Mainos

Alastonkuvat kuohuttavat Egyptissä

Naispuolinen aktivisti on päätynyt alastonkuvillaan Egyptin vaalitaistelun keskiöön, kertoo New York Times.

20-vuotias Aliaa Magda Elmahdy julkaisi itsestään alastonkuvia blogissaan osoittaakseen mieltä sukupuolten tasa-arvon puolesta ja Egyptin konservatiivista kulttuuria vastaan. Kuvista on noussut Egyptissä myrsky.

Liberaalit egyptiläiset pelkäävät, että alastonkuvien herättämät konservatiiviset islamistiset reaktiot vaarantavat uudistusmielisten mahdollisuudet ensi viikolla järjestettävissä parlamenttivaaleissa. Vaalit ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun presidentti Hosni Mubarak syrjäytettiin helmikuussa.

Egyptiläisnaisen alastonkuvat internetissä ovat skandaali. Konservatiivisessa ja uskonnollisessa maassa jopa julkinen suutelu on tabu.

Liberaaliaktivistit ovatkin kilvan kieltäneet yhteydet Elmahdyyn. Hänen kerrottiin olevan Mubarakin syrjäyttämiseen johtaneissa mielenosoituksissa suurta roolia näytelleen Huhtikuun kuudennen päivän nuorisoliikkeen jäsen, mutta liikkeen tiedottaja kielsi tämän.

Vastaava kuohu nähtiin viime kuussa Tunisiassa maan ensimmäisten vaalien alla, kun televisiokanava näytti Persepolis-animaatioelokuvan. Islamistien valtaannousua Iranissa kritisoivan elokuvan näyttäminen johti protesteihin ympäri maata.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.