Näkökulma: Yhdistetyn kalsarikikkailu on Sedun musiikkivideon tasoista viihdettä

Yhdistetyn kalsarikohu ravistelee urheilupiirejä. Urheilijat tunkevat mittauksissa housuihin lisätäytettä, että ompelijat saisivat tehtyä sääntöjen mukaisesti valmistetun hyppypuvun, jonka liito-ominaisuudet ovat ihanteelliset. MTV Urheilun Marko Leppänen antaa oman täytteensä tarinaan. 

Noniin jätkät, ollaan kuulolla. Edessä tärkeä kisa, nyt jokainen tekee kauden täyteläisimmän suorituksen. Jaan tästä kaikille just pakasta vedettyjä XXXL-kokoisia kalsareita mittaukseen.

Onko jokaisella nyt taktiikka varmasti selvillä? Tiskirätit ja pesusienet alkaa olla sen verran vanhentunutta juttua, että nyt siirrytään nextille levelille. Jaska, sä tunget tämän supikoirahatun kalsareihin, saadaan sitten ommella pajalla sellaiset pellehermannihousut, että liidät perkele takakatsomoon saakka.

Heska, sun muotoihin sopii hemmetin hyvin tämä 1992 vuosimallin Nissan Micran takavalo. Miksu, se viime kerran hirviryijy oli ihan liian laimea, pukuhan näytti ihan sulle sopivalta, sillä asulla tiputaan kummulle ja lähdet ladulle puolen tunnin takamatkalta. Kaivoin treenikentän korkeushyppypatjan sisälmykset ulos, ala latoa näitä sisään.”

Urheilun on kummallista, se tiedetään, mutta nyt ollaan aika lähellä lakipistettä.

Tämä tapaus alleviivaa sitä, minkä takia urheilusta tehdään niin vähän komediaa ja satiiria. Todellisuus riittää. 

***

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen paljasti julkisuudessa ryhdikkäästi lajin erikoisen huijausmetodin. Pakollisissa mittauksissa tungetaan kalsareihin tiskirätin ja pesusienen kaltaista täytettä, jotta hyppypukuun voidaan ommella lisää pinta-alaa liito-ominaisuuksien lisäämiseksi.

Varusteilla ja vaatteilla on haettu kilpailuetua (tai suoraan huijattu) urheilussa maailman sivu. Jääkiekkomaalivahti Patrick Roy käytti pelipaitanaan telttakangasta. Uinnissa on kehitelty ties minkälaista lahkeellista haimallia ja avaruusajan polyuretaaniuikkaria. Peltisten penkkipaitojen tuunailu voimanostossa on oma mielettömyyden alalajinsa.  

Yhdistetyn tunkemiskohu on koomisuusmittaristolla omaa luokkansa, ja juurikin sen takia, että koko touhussa ei sinänsä ole sinänsä mitään naurettavaa.

Yhdistetty on kova laji, joka ei ihan tavisjantterille sovi. Yhdistetyssä ei pyöri isoja rahoja, ja urheilumuotoaan rakastavat ihmiset yrittävät kaikkensa saadakseen edes murusen siitä mannasta, jota isojen lajien keskinkertaisuudet nauttivat välipaloiksi.

Mitähän lajin huippunimet oikeasti miettivät, kun he asettuvat mittauspaikalle etumus pullottaen? Varmasti jotain muutakin kuin sitä, että nyt olisi hyvä paikka ottaa profiilikuva Tinderiin.

Tuskin sitä tilannetta osasi kukaan kuvitella silloin pikkujunnuna, kun mäkihypyn ja hiihdon yhdistäminen alkoi tuntua maailman hienoimmalta asialta ja teki vain mieli hypätä ja hiihtää. 

***

Vanhoina hyvinä aikoina miehenalut tunkivat naisenkipeyksissään fyllinkiä housuihin diskossa tai rannalla, eivät yhdistetyn pukumittaustilaisuudessa.

Älkää silti missään nimessä puuttuko tähän näytökseen, joka on urheilun vastine Sedu Koskisen alias Zedu De Lucan tuoreelle musiikkivideolle. Ei ehkä niin tyylikästä ja uskottavaa, mutta täydellä sydämellä tehtyä takuuvarmaa viihdettä. 

Yhdistettyyn tulee aivan uusi elementti, kun voimme seurata, kuka saa teipattua seuraavaksi nivusiinsa vanhan puolijoukkueteltan. 

Ja on tässä sekin on hyvä puoli, että Penkinlämmittäjät-ohjelman panelistit saavat taatusti uutta keskusteltavaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja