Näkökulma: Uusi Usain Bolt on syttynyt – USA:n pikajuoksutähti saa hetkeksi unohtamaan MM-Dohan ongelmat

Timanttiliigan historiaa tehnyt Noah Lyles sekavana haastattelussa:"Minun täytyy mennä vessaan" 1:40
Timanttiliigan historiaa tehnyt Noah Lyles sekoili Timanttiliigan yhteydessä vessapuheillaan.

Yhdysvaltojen Noah Lyles jyräsi 200 metrin kilpailun voittoon Dohassa. Väriläiskästä povataan yleisurheilun uutta keulakuvaa, Usain Boltin manttelinperijää. MTV Urheilun Marko Leppänen pohtii Lylesin merkitystä yleisurheilulle ja MM-kisoille. 

Jenkkisprintterillä on ollut puhelimessaan videopätkä, jossa hän toteaa haluavansa olla jonain päivänä maailmanmestari. Sitä videota hän on katsellut ja iskostanut mieleensä, että hänen kuuluu olla maailmanmestari. 

Lyles voitti kultaa heti ensimmäisissä MM-kisoissaan ajalla 19,83. Taakse jäivät Kanadan Andre De Grasse ja Ecuadorin Alex Quinonez

Lyles on yleisurheilumaailmalle kuin tilaustuote. Yleisurheiluun on kaivattu uutta ykköspersoonaa Usain Boltin lopettamisen jälkeen. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Maanmies Justin Gatlin kuvaili Lylesiä rokkitähdeksi, joka pitää show'n järjestämisestä. Se asenne huokui Khalifa International Stadium -näyttämölläkin. 

Lyles on parturoinut ja värjännyt hiuksensa japanilaisen animesarjan Dragon Ball-Z:n Goku-hahmon mukaan. Hän on innokas räppäri, jonka biitti irtoaa yhtä terävästi kuin jalat telineistä. 

Lyles itse ei kuitenkaan ole kovin innostunut Bolt-vertailuista. Hän voi totesi, että haluaa kyllä viihdyttää yleisöä, mutta on oma persoonansa.

Dohan kisat ovat saaneet aiheestakin kritiikkiä ihmisoikeustilanteesta, kuumasta ilmastosta ja yleisökadosta. Ne voi monella tavalla julistaa floppikisoiksi. 

Monet hienot suoritukset ovat jääneet katastrofaalisen yleistilanteen varjoon. Lyles on yksi niistä urheilijoista, jotka jättävät näistä MM-kisoista myönteisiä muistijälkiä. 

Ylipäätään pikajuoksut ovat lajeja, joissa paahtava helle voi jopa avittaa suoritusta. Kestävyysjuoksijoiden elämä latistuu aavikkoelämässä turhan tiukaksi tuskaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat