Näitä sääntöjä jokaisen tulisi noudattaa elokuvateatterissa!

Rakastatko hämärää elokuvateatteria, voinmakuisia popcorneja ja komeita filmitähtiä? Elokuvissa käynti on mukavaa ajanvietettä, mutta esimerkiksi supiseva vierustoveri voi pilata katselunautinnon kerta heitolla. Näiden leffateatterisääntöjen avulla saat kaiken irti elokuvakäynnistäsi!

Varaa liput hyvissä ajoin

Lähes jokainen elokuvateatteri tarjoaa mahdollisuuden varata tai ostaa liput etukäteen internetistä. Käytä siis tätä vaihtoehtoa, jotta saat varmasti liput haluamaasi leffaan. Plussapuoliin lukeutuu se, että voit mennä katsomaan nolojakin elokuvia ilman, että joudut lausumaan leffan nimeä ääneen kassalla.

Pukeudu mukavasti

Jos kyseessä ei ole treffit, sinun ei tarvitse tehdä vaikutusta pukeutumisellasi. Tulet paikalle vasta kun elokuva alkaa, istut parin tunnin ajan pimeässä ja poistut heti, kun lopputekstit alkavat pyöriä valkokankaalla, eli kukaan ei näe, onko sinulla ylläsi kulahtaneet verkkarit.

Älä vitkuttele herkkujonossa

Olet varmasti joskus yrittänyt ostaa leffaherkut kiireessä, mutta jumittunut sellaisen pariskunnan taakse, joka ei ilmeisesti ole koskaan kuullutkaan elokuvanaposteltavista. Ei ole vaikeaa valita, otatko popcornia vai karkkia tai mitä limsaa haluat juoda! Harkitseminen ja tarkkaan valitseminen ovat hyveitä, mutta eivät leffateatterissa. Tilaa, anna rahat ja poistu paikalta.

Ota muut huomioon

Riisutko takkisi elokuvateatterissa? Tee se ennen kuin istut alas. Muuten joudut nousemaan taas ylös ja tukit takana istuvan näkyvyyden kahdesti. Kun olet istuutunut, pane kännykkä äänettömälle ja työnnä se laukkuusi tai taskuusi. Älä missään nimessä selaa Facebookia tai Twitteriä kesken elokuvan, sillä vierustoveriasi ei todellakaan kiinnosta seurata henkilökohtaista elämääsi. Ota huomioon myös leffanaposteltavat. Älä esimerkiksi revi sipsipussia auki niin, että toisella puolella saliakin istuvat kuulevat, mitä olet tekemässä.

Älä ole kriitikko

Oletko niitä ihmisiä, jotka kommentoivat tulevia elokuvia trailereiden aikana? Mitä jos pitäisit trailereita harjoituksena itse elokuvaa varten, eli testaat, kuinka hiljaa osaat olla. Voit toki trailerin alussa tai lopussa kommentoida lyhyesti ystävällesi, että haluat nähdä kyseisen elokuvan, mutta älä avaa suutasi trailerin pyöriessä. Jätä niiden arvostelu oikeille kriitikoille.

Ole hiljaa

Jos puhut elokuvan aikana, saat kaikkien muiden katsojien vihat päällesi. Ole siis hiljaa elokuvan aikana. Tästä säännöstä ei ole olemassa poikkeusta, eli älä edes yritä.

Ajoita vessakäyntisi oikein

Joudutko käymään usein vessassa kesken elokuvan? Lähes kaikki elokuvat etenevät samalla kaavalla, joten jos olet elokuvafriikki, tiedät varmasti, milloin on paras aika nousta ja käydä vessassa. Jos tiedät, että joudut häiriköimään muita katsojia vessakäynnilläsi, katso jo hyvissä ajoin, mikä on helpoin ja nopein tie ulos elokuvateatterista.

Siivoa jälkesi!

Monet ihmiset jättävät isoja roskakasoja jälkeensä lähtiessään elokuvateatterista. Matkalla ulos on kuitenkin vähintään yksi roskis, joten ensi kerralla kerää jätteesi ja heitä ne itse pois. Leffateatterin siivoojilla on varmasti riittävästi töitä ilman sinun popcorn- ja limutölkkejäsikin.

MTV3/Helmi

Lähde: Thesmokingjacket.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat