Näitä asioita Suzanne Innes-Stubb rakastaa Suomessa: "Se on hyvin tärkeää"

Suzanne Innes-Stubb kertoo, missä Alexander Stubbin pitäisi presidenttinä petrata 1:13
Suzanne Innes-Stubb kertoo, missä Alexander Stubbin pitää petrata presidenttinä.

Suzanne Innes-Stubbin sukujuuret ovat Skotlannissa, vaikka hän ei itse ole koskaan asunut siellä. Hän löytää Suomesta ja Skotlannista yhtäläisyyksiä. 

Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelmassa Mika Tommola tapasi Alexander Stubbin puolison, juristi Suzanne Innes-Stubbin.  

Innes-Stubb on kotoisin Solihullista Englannista ja vuonna 1995 hän valmistui Belgian Bruggen College of Europesta. Pari meni naimisiin vuonna 1998 ja muutti Helsinkiin vuonna 2009.  

Suomessa Innes-Stubb kertoo rakastavansa luontoa, tilantuntua sekä kaunista saaristoa.  
 
– Rakastan suomalaisia ja täkäläistä tapaa olla. Aina ei tarvitse puhua, vaan voi nauttia hiljaisuudesta. 

Innes-Stubb sanoo itse kyllä nauttivansa puhumisesta, mutta tykkää myös siitä, ettei Suomessa tarvitse aina ole puhumassa. 

– Se on minussa suomalaista. Lisäksi tykkään suomalaisesta suorasta tavasta puhua ja sisusta. Se on hyvin tärkeä seikka.

"Haluan yhdistää ihmisiä musiikin ja urheilun avulla"

Ohjelmassa Innes-Stubb kertoo, että presidenttikilpaan lähteminen oli osittain hänen ajatuksensa.

– Teemme kaikki isot päätökset yhdessä. Varsinkin, jos ne vaikuttavat perheeseen. Sen jälkeen kun Putin hyökkäsi Ukrainaan, olin kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että meillä on oltava Suomessa sellainen henkilö, jolla on kokemusta ja joka voi ehkä auttaa tässä tilanteessa. 

Innes-Stubb kertoo, että hän edustaa ja markkinoi Suomea ylpeydellä. Presidentin puolisona hän haluaisi kiinnittää huomiota perheiden hyvinvointiin ja syrjäytyneisiin.

– Haluan yhdistää ihmisiä musiikin ja urheilun kautta ja työskennellä syrjäytyneiden parissa, olivatpa he vanhuksia, yksinäisiä tai maahanmuuttajia. 

Lue myös: Milloin presidentti astuu virkaansa, entä paljonko hänen palkkionsa on? Tässä viisi faktaa tulevasta presidentistä. 
 

Vaaleihin Tommolan kanssa: Presidentin puolisoksi

 Mika Tommola tapaa Antonio Floresin tanssilattialla, ja utelee Suzanne Innes-Stubbilta, kuinka Alexander Stubb suhtautuu vaimonsa sarkastiseen brittihuumoriin. 

Vaaleihin Tommolan kanssa: Presidentin puolisoksi katsottavissa nyt MTV Katsomossa

 

Lue myös:

    Uusimmat