Näissä Euroopan maissa mahdollisuus valkoiseen jouluun – miten käy Suomen?

Kylmä sää jatkuu – katso ensi vuoden puolelle ulottuva kuukausiennuste 4:09
Kylmä sää jatkuu, mutta onko Suomi jouluna valkoinen? Katso ensi vuoden puolelle ulottuva kuukausiennuste.

Uusi kuukausiennuste kertoo kotimaan sääolosuhteista pitkälti tammikuun puoleenväliin saakka.

Uusi kuukausiennuste pitää Suomen kylmänä ja melko kuivana. Koko ennustejakson ajan Suomen länsipuolella on korkeamman paineen alue ja virtaus käy pohjoisen puolelta.

Jouluviikolla Grönlannista ulottuu korkapaineen alue Pohjois-Atlantille. Suomen itäpuolella pyörii taas matalapaine. Koillisvirtaus tuo mukanaan Venäjän Pohjoisrannikolta erittäin kylmää ilmaa.

– Jos lumettomaan Lounais-Suomeen jossain vaiheessa lunta tulee, se on ihan aaton seutuvilla. Siinä ovat parhaat mahdollisuudet lumipyryyn tälle lumettomalle alueelle, meteorologi Pekka Pouta kertoo.

Kylmä viraus vaikuttaa Keski- ja Itä-Eurooppaan asti. Sademäärä on keskimääräistä pienempi ja viima tekee monena päivänä pakkasen erittäin purevaksi.

– Varsinkin Itämeren altaan alueella rannat saattavat saada jouluviikolla hyvinkin sakeaa sadetta. Tanskassa, Puolassa ja Pohjois-Saksassa asti on erittäin hyvä mahdollisuus saada valkea joulu, jopa isompi mahdollisuus kuin pääkaupunkiseudulla.

Jouluviikon jälkeen korkeamman paineen alue siirtyy kohti Norjaa ja Tanskaa. Jäämereltä pääsee välillä lauhempaa ilmaa etenkin Lappiin.

Sää on yhä keskimääräistä vähäsateisempaa. Lämpötilaennuste menee kohti keskimääräistä tammikuun puolessa välissä, koska ennusteen epävarmuus kasvaa.

Lue myös:

    Uusimmat