Naisleijonien tuleva koetinkivi nollakerhossa – USA toisti Kanadan tempun

Yhdysvallat kukisti Venäjän olympiaurheilijat naisten jääkiekon olympiaturnauksen alkulohko-ottelussa selvin 5–0-lukemin.

Yhdysvaltain tehoniekkana kunnostautui Jocelyne Nicole Lamoureux-Davidson, joka mätti kaksi maalia ja kartutti tiliään myös yhdellä syöttöpisteellä.

Venäläiset eivät ole tehneet Pyeongchangin kisoissa vielä maaliakaan. Alla on nyt kaksi 0–5-tappiota, kun avausottelussa Kanada antoi olympialipun alla pelaavalle joukkueelle kyytiä samoin numeroin.

Seuraavaksi Venäjän olympiaurheilijoita vastaan asettuu torstaina Suomi, joka on hävinnyt ensimmäisissä otteluissaan USA:lle 1–3 ja Kanadalle 1–4.

Naisleijonia pidetään ennakkoon tulevan ottelun ennakkosuosikkina. Pelissä A-lohkon viimeisessä ottelussa on kolmossija, kun taas Kanada ja USA ratkaisevat samana päivänä kohtaamisessaan lohkovoiton kohtalon.

A-lohkon kolmonen kohtaa puolivälierissä B-lohkon kakkosen, kun taas A-lohkon nelosta vastaan asettuu B-lohkon ykkönen. A-lohkon kärkikaksikko etenee suoraan välieriin.

B-lohkosta puolivälieräpaikkansa ovat varmistaneet Sveitsi ja Ruotsi, mutta lohkovoitto ratkeaa niiden keskinäisessä kohtaamisessa keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat