Nainen, näin miestä kannattaa kehua!

Miten naisen kannattaa kehua miestä? Entä millaisia kehaisuja kannattaa välttää? Naisille suunnattu käsikirja neuvoo neitoja pulassa!

Naisen oma kirja -teos paljastaa, kuinka miestä tulee kehua ja mitä kannattaa jättää sanomatta. Käsikirjassa neuvotaan lähes kädestä pitäen, kuinka voit kehaista miestä. Yllättävän arkiset asiat saavat näiden neuvojen kautta uuden näkökulman.

Miten kehua omaa miestä?

Ei tarvitse olla vastarakastunut yli-imelä immeinen voidakseen kehua miestään. Sinähän olet hänet alun perin valinnut, ja tuskin hän on kaikista viehkeän viehättävistä puolistaan ja piirteistään luopunut, jotka tekivät sinuun taannoin vaikutuksen.

Jos tuot usein julki, mikä häntä sinussa miellyttää, ihastuttaa ja mitä hänessä arvostat, et ainoastaan paranna suhdettanne ja nostata miehesi itsetuntoa, vaan itsekin keksityt hyviin asioihin. Sama pätee myös yleisellä tasolla kohteliaisuuksiin: ne yksinkertaisesti piristävät arkea.

On väärin ja turhaa yrittää kasvattaa tai muuttaa toista pidättäytymällä kohteliaisuuksista sillä perusteella, että liika kehuminen ylpistäisi tai kihahtaisi hattuun. Kohteliaisuuksien kimmokkeena tulisikin olla aidosti hyvät asiat – ei mitään sinisilmäistä palvontaa.

P.S. Jos olet harvasanainen kehuissasi, pidä sama linja myös marmattaessasi, sillä muuten viestintäsi on perin yksioikoista.

Miten kehua muita miehiä?

Myös muut, vähemmän läheiset miehet ovat vastaanottavaisia kohteliaisuuksillesi. Piristä työpäivääsi ja käytä kohteliaisuutta kätevänä avausrepliikkinä esimerkiksi muodollisissa tilaisuuksissa. Koska useimmat miehet saavat naisia harvemmin kohteliaisuuksia, he eivät aina osa erotella vakavasti tarkoitettuja ja pinnallisia small talk -kehuja, . Jos et halua, että puhekumppanisi uskoo tosissaan olevan seudun ainoa hyvännäköinen kolli ja hellii muistoa kuukausikaupalla (näin käy usein esimerkiksi flirttimäiselle Kaksoset-horoskooppimerkkille) vältä liioittelua ja superlatiiveja ja porautuvaa katsekontaktia. Myös äänensävyllä voit viestittää oikein selvästi, että olet vain mukava, eikä sinulla ole taka-ajatuksia tai että yrittäisit vietellä miehen.

Mitä kannattaa sanoa?

Mitä henkilökohtaisempi kohteliaisuus on, sitä vähemmän se kuulostaa turhalta sananhelinältä. Kiinnitä huomiota hienoihin luonteenpiirteisiin, erityiskykyihin ja positiivisiin muutoksiin. Jos sellaista ei tahdo löytyä, mieti, pidätkö ehkäpä miehen tyylistä, autosta, äänestä tai suloisesta lapsesta. Jos et kuitenkaan löydä mitään hyvää sanottavaa, kannattaa pitää suu kiltisti supussa ja toivoa, ette joudu koskaan hänen kanssaan autiolle saarelle – kahden.

Vältä näitä!

Kohteliaisuuksista voi vahingossa (tai tahallisesti) muuttua tölväisyjä. Varo siis näitä:

Sääli. Jos mies näyttää siltä, että hän olisi viettänyt viimeiset kaksi viikkoa (tai koko elämänsä) tynnyrissä, ja arvelet tekeväsi hänelle palveluksen sanomalla a) ettei hänen ulkonäköään huomaa kukaan tai b) että se saattaa jopa miellyttää sinua. Pysy kohtuudessa, äläkä missään nimessä valehtele.

Vertaileminen julkkiksiin. Yleensä vertailulla tarkoitetaan hyvää, mutta lopputulos voi olla tuhoisa. Miksi kukaan haluaisi itseään verrattavan julkkikseen? Tuskin kukaan miettii hampaita pestessään "Oho, näytän aivan Woody Allenilta!"

Ruumiinosien kehuminen. On mukavaa, jos joku lähipiirisi mies on hyvässä kunnossa ja jonka salikortti on kovassa käytössä. Takamuksen, reisien tai rintalihaksien kovaääninen kehuminen kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä se kuuluu vain hänen kumppanilleen. Saatat antaa itsestäsi täysin väärän kuvan ja saada naisten vihat päällesi.

Kilometrin päähän erottuvat valheet. Älä kehu pieniä ja hinteliä miehiä isoiksi ja vahvoiksi, isokokoisia miehiä puolestaan langanlaihoiksi. Kehu mieluummin heidän luonteenpiirteitään.

Ylitsepursuavan huomion kiinnittäminen heihin. Älä kuuluta kohteliaisuuksia kovaan ääneen, niin että huoneen toisessa päässäkin olevat kuulevat: tämä ele saattaa ahdistaa etenkin ujoja ja herkkiä ihmisiä, jotka eivät kaipaa valokeilassa olemista. Älä nolostuta tai punastuta ihmisiä.

Vertailu. Älä lankea kehumaan yhtä miestä ja vertailemaan kuin ylivertainen hän on esimerkiksi vierelläsi seisomaan kumppaniisi – se paljastaa suhteenne tilanteesta suunnattomasti. On tyylitöntä vertailla.


Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja