Nainen meni naimisiin – itsensä kanssa

Newyorkilaisnainen erosi, mutta järjesti kuitenkin häät mennäkseen naimisiin itsensä kanssa. Tempauksellaan Desiree halusi osoittaa, että yksin eläminen voi olla hyvä ratkaisu. Desireen mukaan naisten tulisi ajatella itseään enemmän kokonaisena persoonana, ei vain kumppaninsa puolikkaana.

Newyorkilaisen Desireen oli tarkoitus mennä vastikään naimisiin miesystävänsä kanssa, thefrisky.com uutisoi. Kävi kuitenkin niin, että mies jätti hänet. Tämä ei lannistanut kovatahtoista naista, sillä kohta sama nainen seisoi Central Parkissa – mennäkseen naimisiin itsensä kanssa. Desireen tilaisuutta oli seuraamassa joukko hyviä ystäviä, jotka todistivat, kun nainen lausui itselleen seuraavat sanat.

– Aion tehdä onnellisuudestani ykkösasian ja antaa anteeksi epätäydellisyyteni. Aion uskoa itseeni ja voimaani. Aion rakastaa itseäni vielä enemmän, läpi hyvien ja huonojen aikojen. Lisäksi lupaan, etten ikinä asetu aloilleni, ellei sydämeni ja sieluni niin halua, Desiree kertoi.

Desireen tempaus oli ehkä harvinainen, mutta se oli hyvä muistutus siitä, että yksin eläminen ei ole tappio, vaan se voi olla jopa uuden alku. Desireelle ero on selvinnyt, mitä hän haluaa ja ei halua tulevalta kumppaniltaan.

– Mielestäni naisten pitäisi ajatella itseään enemmän kokonaisena persoonana eikä vain parin puolikkaana. Hyvä ihmissuhde tukee persoonaasi, eikä päinvastoin. Jos näin ei ole, on hyvä olla yksin, miten pelottavaa ja epämukavaa se joskus saattaa ollakin, Desiree sanoo.

Sinkku on kummajainen

Osa ihmisistä pitää kuitenkin yksin eläviä naisia kummajaisina.

– Naiset, jotka eivät mene syystä tai toisesta naimisiin, ovat sosiaalisia hylkiöitä, pamauttaa toimittaja ja kirjailija Samhita Mukhopadhyay.

Mukhopadhyay harmittelee, että tasa-arvon edistymisestä huolimatta naisen ei sovi länsimaisessakaan kulttuurissa olla liian itsenäinen.

– Sopivasti itsenäinen täytyy toki olla, mutta nainen, joka ei halua naimisiin, on kummajainen jopa vuonna 2011, Mukhopadhyay ihmettelee.

Rakasta itseäsi

Desiree ei kuitenkaan pelkää sinkkuna oloa. Erostaan huolimatta hän katsoo valoisasti tulevaisuuteen.

– Ratkaisu ei ole olla rakastamatta. Ratkaisu ei ole olla luottamatta. Ratkaisu ei ole olla yrittämättä. Ratkaisu on, että kohtelen itseäni sillä tavalla kun haluan ja odotan myös kumppanin kohtelevan minua niin. On kyse siitä, että ympäröin itseni ihmisillä, jotka rakastavat ja välittävät minusta aidosti ja jotka haluavat minulle parasta. Juhlin sitä, että minä olen yhä täällä, elävänä ja tulevaisuuteen katsoen, Desiree iloitsee.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Alesha Evains (Kuvan henkilö ei liity tapaukseen)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja