Näin vältät meikkimokat

Menikö mönkään? Meikin on tarkoitus kaunistaa, mutta pahimmillaan käy päinvastoin. Meikkaaja-maskeeraaja Tiina Peltonen listaa yleisimmät meikkimokat ja neuvoo, kuinka ne vältetään.

1. Meikkivoidenaamari

− Meikkiongelmista pahin lienee niin sanottu naamari-ilmiö, sanoo Tiina Peltonen. Ilmiön tunnusmerkkinä ovat meikkivoiteen näkyvät rajat ympäri kasvoja. ”Naamari” syntyy, kun meikkivoide on vääränvärinen, sitä on liikaa tai se on levitetty huonosti.

Tee näin:

Käytä vähemmän meikkivoidetta ja häivytä se huolellisesti korvia, hiusrajaa ja leukaa kohden.

Meikkivoiteen värisävyn valinnassa kannattaa kääntyä rohkeasti ammattilaisen puoleen. Jos valitset itse, kokeile voidetta kaupassa leukapieleen ja tarkasta sävy luonnonvalossa, sillä kirkkaat keinovalot hämäävät helposti.

Suosi kevyitä meikkivoiteita − niillä saa helposti kauniin, kuulaan ja raikkaan lopputuloksen. Kevyt tuote ei tee vaikutelmasta pakkeloitua vanhemmallakaan iholla ja se tasoittaa myös ongelmaihon sävyä ilman, että iho näyttää samealta ja likaiselta. Paksut, peittävät meikkivoiteet kannattaa säästää iltatilaisuuksiin.

2. Kamalat kulmat

Peltosen mukaan suomalaiset eivät ole järin ahkeria hoitamaan kulmakarvojaan.

− Kaikkien kulmat eivät taivu siipimalliin, eikä tarvitsekaan. Kulmien tulee kuitenkin olla siistit, oli muoto mikä tahansa.

Lisäksi ammattimeikkaaja on kiinnittänyt huomiota etenkin liian voimakkaasti ja yleensä vielä väärällä värillä piirretyt kulmat.

Tee näin:

Nypi hajakarvoja kulmien alapuolelta. Jos tehtävä tuntuu haasteelliselta, muotoiluta kulmat kertaalleen ammattilaisella. Sen jälkeen muotoa on helpompi ylläpitää omin pinsetein. Kulmia nyppivät niin kampaajat, kosmetologit kuin meikkaaja-maskeeraajatkin.

Kulmaväreissä kannattaa suosia hiekkaan ja harmaaseen taittavia ruskean sävyjä. Lämpimät ja punaiset sävyt on parempi unohtaa. Luonnollisimman lopputuloksen saat siveltimellä ja puuterivärillä.

3. Hurjat huulet

Huulten punaus menee Peltosen mukaan pieleen kahdella eri tavalla: Joko rajaus on unohtunut, ja puna leviää päivän mittaan ihon pieniä juonteita myöten ”jokerinaamaksi”, tai rajaus löytyy, mutta puna on kulunut pois ja huulia koristaa pelkkä rajausrinkula.

− Harva huulipuna todella kestää koko päivän, Peltonen muistuttaa.

Tee näin:

Huolellinen rajaus huulipunan sävyä lähellä olevalla rajauskynällä on siisti ja pitää punan paikallaan. Tarkasta punan kunto pitkin päivää ja siisti tarvittaessa. Kestävimmän ja tasaisimman tuloksen saat, kun levität huulipunan siveltimellä.

4. Outo valoilmiö alaluomella

Peiteaineen valinnassa menevät helposti eri aineet sekaisin.

− Tummille silmänalusille levitetty kirkas, liian vaalea tai liian vähän peittävää pigmenttiä sisältävä valoaine ei peitä, vaan päinvastoin alleviivaa ongelmaa muodostaen silmän alle tai silmäkulmaan kummallisen kuopan, sanoo Peltonen.

Tee näin:

Silmänalusten tummuutta neutralisoivat parhaiten aavistuksen roosaan tai oranssiin taittavat peitevärisävyt.

Käytä valokynää ja muita valoa heijastavia tuotteita kasvojen korkeimmissa kohdissa, kuten leuan kärjessä, poskipäillä, amorinkaaressa ja nenän varressa korostamaan kasvojen muotoa, kirkastamaan ilmettä ja häivyttämään väsymyksen merkkejä.

5. Kaikki tai ei mitään

− Suomalaisnainen käyttää ahkerasti ripsiväriä tai huulipunaa, eikä sitten välttämättä mitään muuta. Meikin kokonaisuus jää monelta miettimättä, eikä lopputulos ole sieltä huolitelluimmasta päästä, sanoo Peltonen. − Toisena ääripäänä katukuvassa näkyy niin sanottu riikinkukko-tyyli, jonka edustaja levittää kasvoilleen paljon ja kaikkea.

Tee näin:

Panosta ihonhoitoon, sillä kaunis, tasainen iho on huolitellun meikin kivijalka. Hyvä meikkivoide on myös erittäin tärkeä. Paitsi meikkipohjana, sitä voi käyttää myös peitevoiteen tavoin kevyesti taputellen tasoittamaan kasvojen värisävyä esimerkiksi punoittaviin nenänpieliin, leuankärkeen ja silmänympärysiholle.

Korosta meikissä yhtä asiaa kerrallaan: Jos silmämeikki on voimakas, ehosta poskia ja huulia hillitymmin. Jos taas huulilla on purppuraa, kannattaa silmämeikin kanssa ottaa rauhallisesti.

Ajattele meikkiä kokonaisuutena ja korosta parhaita puoliasi rohkeasti.

− Meikkaamisen ei tarvitse viedä koko päivää, eikä sen tarvitse olla vaikeaa, Peltonen kannustaa.


Teksti: Sari Peltonen

Kuvat: Beiersdorf, Make Up Store, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat