Mainos

Näin valitset mainion joulukuusen

Joulukuusi kuuluu olennaisena osana jouluun. Toiset hakevat kuusen omasta metsästä, jotkut torilta. Kolmannet luottavat tekokuuseen vuodesta toiseen ja jotkut kokeilevat ruukkusypressejä tai muita kuusenkaltaisia koristeita.

Jos valintasi on oikea kuusi, niin tässä muutamia vinkkejä hyvän joulukuusen valintaan.

– Haista kuusta. Tuore kuusi tuoksuu hyvälle. Väriltään kuusi on kauniin vihreä ja neulaset pysyvät kiinni. Voit vaikka hieman nostaa kuusta ilmaan ja kopauttaa maahan, nähdäksesi pysyvätkö neulaset paikoillaan.

– Kuusi kannattaa kuljettaa kotiin kääräistynä muoviin tai kankaaseen, silloin sen oksat eivät takerru mihinkään ja katkeile. Kuusi on syytä sulattaa viileässä hitaasti esimerkiksi aatonaattona. Sopivaksi paikaksi käy vaikka parveke, terassi tai viileä varasto. Kuusi tarvitsee sulamiseen noin päivän verran. Jos sinulla ei ole sopivaa viileää paikkaa, missä sulatella kuusta, vie kuusi vesiämpärissä suihkuun ja suihkuttele sitä viileällä vedellä muutaman tunnin välein.

– Kuten kukillekin leikataan uusi imuvarsi ennen maljakkoon laittamista, leikataan samanlainen imupinta kuusellekin. Eli sahaa kuusen tyvestä pari senttiä ja laita tyvi vesiämpäriin tai valmiiksi kuusen jalkaan, jossa on vettä.

– Pidä huoli, että kuusella on riittävästi vettä koko ajan. Lämpimässä huoneilmassa tuore kuusi juo paljon, joten vettä on lisättävä päivittäin. Lannoitetta kuusi ei tarvitse.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Kuusikauppias

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.