Näin teet alapään vahauksesta kivuttomampaa

Ihokarvojen vahaus on erityisen epämiellyttävää puuhaa. Vahauksesta voi kuitenkin selvitä vähemmällä kivulla muutamaa vinkkiä noudattamalla.

Brasilialainen vahaus, eli intiimialueiden ihokarvojen vahaus on erityisen kivulias, sillä intiimialueiden iho on äärimmäisen herkkää. Koettelemuksesta voi selvitä kuitenkin vähemmälläkin kivulla.

Ota kevyt särkylääke ennen vahausta

45 minuuttia ennen vahausta nautittu särkylääke helpottaa vahauksen tuottamaa kivuntunnetta. Aspiriini ja ibuprofeeni vähentävät myös tulehdusmahdollisuutta, mikäli iho rikkoutuu toimenpiteessä.

Älä käy vahauksessa juuri ennen kuukautisia

Juuri ennen kuukautisia tuntoaisti on herkimmillään. Tästä syystä vahausta ei kannata tehdä juuri ennen kuukautisia, jos kammoksuu toimenpiteen aiheuttamaa kipua. Muistathan, ettei vahaukseen usein edes suostuta varaamaan aikoja kuukautisten aikaan hygieniasyistä.

Älä käytä tiukkoja vaatteita heti vahauksen jälkeen

Jos et halua haavoja jalkoväliisi vahauksen herkistämälle ihoalueelle, vältä tiukkojen vaatteiden käyttämistä pariin vuorokauteen vahauksen jälkeen. Juuri vahattu iho on erityisen altis bakteereille, hielle sekä hiertymille. Myös karvojen sisäänkasvaminen on todennäköisempää, jos heti vahauksen jälkeen sonnustautuu hyvin tyköistuviin vaatteisiin.

Ajoita vahaus iltapäiväksi

Kipukynnys on alimmillaan iltapäivällä. Sama kivuntunne, jota ei kestäisi aamupäivästä saattaa olla iltapäivällä täysin siedettävä. Jos siis haluat selvitä vahauksesta mahdollisimman kivuttomasti, varaa aika toimenpiteelle iltapäiväksi.

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja