Näin rakentuu Virpi Kuitusen sponsoribisnes

Vancouverin olympialaisissa menestyspaineita on kasattu myös hiihtäjä Virpi Kuitusen harteille.

Hiihtäjä Virpi Kuitunen on yksi Suomen olympiajoukkueen menestyneimpiä urheilijoita. Tämä näkyy luonnollisesti myös Kangasniemellä syntyneen hiihtäjän ansioissa. Vuonna 2008 Kuitunen tienasi peräti yli 346 000 euroa.

Yksi merkittävä tulonlähde ovat luonnollisesti henkilökohtaiset sponsorit, joista Kuitusen tapauksessa merkittävimmät ovat Fonecta sekä Honkarakenne. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Koillismaan osuuskauppa sekä automerkki Subaru.

Fonectasta tuli Kuitusen pääyhteistyökumppani tammikuussa 2008. Tuolloin yhteystietoalan yritys ja Kuitunen solmivat kaksivuotisen sopimuksen.

– Sopimus päättyy nyt keväällä, mutta olemme halukkaita jatkamaan sopimusta, mikäli Virpin hiihtoura jatkuu. Olemme olleet yhteistyöhön Virpin kanssa erittäin tyytyväisiä, hän on hoitanut tehtävänsä esimerkillisen hyvin, Fonectan markkinointi- ja viestintäjohtaja Jukka-Pekka Vuori kertoo.

Vuori sanoo, että Virpin kanssa puhutaan joistakin kymmenistä tuhansista euroista.

Honkarakenteen kanssa Kuitunen solmi kolmivuotisen sopimuksen vuonna 2007. Honkarakenteelta kerrotaan, että yritys sponsoroi hiihtäjälle Kangasniemelle rakennettavan vapaa-ajanasunnon. Sopimuksessa olevia euromääräisiä summia Honkarakenteelta ei haluta lähteä kertomaan sen tarkemmin.

Toinen tulonlähde on kilpailussa jaettavat palkintorahat. Vuonna 2008 Kuitunen sai pelkästään Tour de Ski -kiertueen toisesta sijasta kokonaiskilpailussa noin 75 000 euroa. Ykköspaikka olisi kasvattanut palkintopottia yli 30 000 eurolla.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat