Mainos

Näin puhdistat puulattiasi

Yhä useampi valitsee kotiinsa parketti- tai laminaattilattiat, mutta niiden kauniina säilyttäminen vaatii omat niksinsä. Puulattioiden puhdistuksessa on hyvä muistaa oikeanlainen hoito ja välineet, sillä hyvin hoidettuna ne pysyvät pitkään kauniina.

Puulattioiden puhdistus on välinelaji, eikä huonoilla välineillä tässäkään lajissa tehdä mitään!

Puulattian hoidoksi riittää yleensä viikoittainen imurointi sekä nihkeäpyyhintä. On tärkeää pysäyttää lika ja hiekka jo eteiseen, etteivät ne vahingoita herkkää puulattian pintaa.

Hyvä kura- ja eteismatto tekee suurimman osan tästä työstä ja sinä loput, kun tartut imuriin ja sen jälkeen juuri oikeanlaiseen moppiin. Lattioiden jynssääminen epäergonomisesti polvillaan on jo taakse jäänyttä elämää!

Älä kastele puulattiaasi pilalle

Parketti- ja muut puulattiat pitävät mahdollisimman kuivasta mopista. Puulattiaa ei pitäisikään kastella märäksi, jotta se ei turpoa ja mene pilalle, vaan parasta hoitoa on kuiva- tai nihkeäpyyhintä. Tähän työhön on oiva apu Viledan mikrokuituinen Parkettimoppi, joka sopii kaikkien puulattioiden tehokkaaseen, mutta hellävaraiseen puhdistamiseen.

Mikrokuitujen ansiota moppi puhdistaa tehokkaasti sitkeätkin tahrat ja kerää lian ja pienet roskat nurkkia ja kulmia myöten. Nihkeäpyyhinnässä Viledan Parkettimopin moppipää nihkeytetään suihkepullon avulla, jotta vältytään turhalta lattian kastelulta.

Jos kuitenkin mieluummin kastelet moppipään vedessä kokonaan, on Viledan Parkettimopin moppipää helppo puristaa käsin kuivaksi. Tulee kuitenkin muistaa, ettei lattia ei saa jäädä liian pitkäksi aikaa märäksi. Viledan Parkettimopin kanssa ei puhdistusaineita välttämättä tarvita ollenkaan, sillä mikrokuidut itsessään jo puhdistavat tehokkaasti.

Huomioi ergonomia ja siivoat keveämmin

Keveyttä ja käytön mielekkyyttä lisää Vileda Parkettimopin portaattomasti säätyvä teleskooppivarsi, jonka avulla ergonomisesti oikea siivousasento on helppo säätää jokaiselle perheenjäsenelle sopivaksi.

Lisäksi matalimpienkin sohvien alustat puhdistaa helposti todella alas kääntyvän nivelen ansiosta – ilman sohvan siirtelyjä. Lisäksi mopin kulmien ja reunojen yli taivutetut mikrokuidut puhdistavat tehokkaasti siltä seisomalta myös nurkat kuin listojen päällisetkin.

Lattiavalmistajan suosittelema

Pohjoismaiden johtava puulattiavalmistaja Tarkett suosittelee mikrokuituista Vileda Parkettimoppia parketti- ja laminaattilattioidensa hoitoon.

Kodin kestävien lattiapintojen hoitoon

Vileda Parkettimoppiin on saatavana myös ActiveMax vaihtomoppi, joka on perinteisemmän mopin näköinen puuvillasilmukoineen, mutta siinä on mukana myös mikrokuitua.

ActiveMax vaihtomoppi pysyy puuvillakuitujen ansiosta pidempään märkänä, joten se sopii erinomaisesti vettä kestävien pintojen, kuten klinkkerin ja muovilattioiden, siivoamiseen. Jos siis kotona on monenlaisia lattiapintoja, päästään niiden siivouksessa saman välineen ja kahden täysin erilaisen moppipään kanssa parhaaseen siivoustulokseen.

Likaisella mopilla ei saa puhdasta jälkeä

Molemmat vaihtomopit voidaan pestä kätevästi pesukoneessa normaalin pyykin joukossa, mutta huuhteluaineen käyttöä tulee välttää.

Likaisella mopilla ei saa puhdasta aikaiseksi vaan sillä levittää likaa lattioille, joten kutakin n. 50 m² aluetta varten tulee vaihtaa uusi moppipää ja siivouksen jälkeen voi kaikki moppipäät pestä kerralla koneessa - valmiiksi taas seuraavaa siivousta varten.
Vileda ActiveMax vaihtomoppi – kestäville klinkkeri- ja muovilattioille
Vileda Parkettimopin vaihtomoppi – aroille parketti- ja laminaattilattioille

Kauniin puulattian hoitovinkit

1. Pysäytä hiekka ja lika jo eteiseen, hanki kunnollinen eteismatto.

2. Laita kaikkien huonekalujen alle huopatassut.

3. Poista kaatuneet nesteet ja tahrat välittömästi.

4. Poista irtolika, pöly ja hiekka lattialta tarvittaessa vaikka päivittäin.

5. Puhdista lattia nihkeällä mikrokuitumopilla, puulattia ei siedä vettä.

6. Mikrokuituisella levymopilla siivoat lattian vähällä vedellä ja jopa ilman puhdistusaineita. Näin säästät sekä kukkaroasi että myös luontoa!

7. Puulattiasi valmistaja antaa parhaat hoitovinkit juuri sinun lattiallesi.

8. Huolehti siivousvälineiden huollosta ja puhtaudesta: puhtaalla välineellä puhdas tulos!

Artikkelin tarjoaa: Vileda

Kuvat: Vileda

Artikkelin tarjoaa:
Vileda

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.