Näin poistat karvat huulen yläpuolelta

Meikkitaiteilijan vastaukset viikolle 21

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, kuinka huulet kuoritaan, mitä tehdä sähköisille hiuksille ja mikä meikkivoide sopii kuivaihoiselle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

"Viikset" pois helposti

Terve! Mitenkä nuoren naisen tulisi toimia, jos kärsii viiksien kasvusta? Se aiheuttaa heikkoa itseluottamusta ja häpeää.

Riian vastaus:

Moikka! Saat karvat huulten yläpuolelta helpoiten pois vahalla tai vahaliuskoilla, jotka repäistään kuin laastari iholta pois, vastakarvaan. Karvat irtoavat juurineen ja eivät siis jätä iholle sänkeä. Jos et uskalla itse tehdä vahausta, varaa aika kosmetologille. Tämä on pikkuinen mutta todella yleinen ongelma, johon saat helpon avun vahauksella. Kokeile!

Meikkivoiteen hyödyt

Miten meikkivoide vaikuttaa talvella tai kesällä? Esimerkiksi talvella, suojaako se ihoa? Vai pahentaako? Tai sitten kesällä, esimerkiksi ruskettuuko naama siitä huolimatta, että siinä on meikkivoidetta? Tai tuottaako se hankaluuksia iholle?

Riian vastaus:

Hei! Meikkivoide suojaa ihoa tuulelta, viimalta, pakkaselta ja auringolta. Meikki suojaa myös pölyltä ja saasteilta. Talvella meikkivoide on siis erinomainen suoja kylmyyttä vastaan, kesällä aurinkoa. En kuitenkaan suosittele varsinaista auringonottoa meikin kanssa, vaan silloin kannattaa panostaa hyvään aurinkovoiteeseen. Jos vaan käyskentelet kaupungilla auringossa ja kasvoillasi on meikkivoidetta, se suojaa palamiselta eikä varsinaisesti estä ruskettumista.

Apua vaihtelevalle ihon värille

Minulla on ongelma. Kun seiskaluokalla aloitin meikkaamisen, ihoni väri vaihtui melkein joka kuukausi ja kaverit huomauttelivat siitä paljon, eikä se tuntunut kivalta. Olen jo pitkään miettinyt miten muut oikein löytävät omalle ihollensa sopivan puuterin/meikkivoiteen mutta minä en. Olen kysynyt monilta meikkikauppojen asiantuntijoilta apua meikkivoiteen ja puuterin valintaan, mutta aina on tullut väärän värinen.

Voiko muuten meikkivoiteita sekoittaa keskenään, siis jos haluaa vaalentaa ja tummentaa sävyä? Miten saisin korostettua tummansinisiä silmiäni kivalla mutta ei kovin runsaalla silmämeikillä? Toivottavasti voisit vastata koska olen jo pitkään miettinyt näitä, enkä ole saanut mistään vastausta.

Riian vastaus:

Valitse aina meikkivoide sen hetkisen kasvojen ihon sävyn mukaan. Se että kaupassa kokeilee meikkivoiteen sävyä käden selkään, ei välttämättä anna oikeaa valintatulosta. Kannattaa siis aina kokeilla sävy kasvoille lähelle kaulaa.

Valitse puuteriksi aina Translucent, eli läpinäkyvä, väritön. Näin varmistut että kun meikkivoide on ihollesi oikean värinen, ei väritön puuteri enää voi muuttaa sen sävyä.

Voit sekoittaa erisävyisistä meikkivoiteista sopivan sävyisen laittamalla voiteita vaikka kädenselälle ja sekoittamalla ne siinä. Laita ensin vaaleampaa sävyä ja lisää siihen pikkuhiljaa tummempaa. Kokeile välillä kasvoille miltä sävy näyttää. Opit kyllä, ja harjoitus tekee mestarin!

Syvänsinisiä silmiä voit korostaa luumun ja liilan sävyillä. Levitä vaalea lilansävyinen luomiväri koko liikkuvalle luomella ja häivytä huolellisesti. Laita reilu kerros maskaraa ripsiin ja silmämeikki on valmis. Rajausta et välttämättä tarvitse arkikäyttöön.

Katkenneiden verisuonien peittäminen

Moi! Minulla on punainen iho ja paljon katkenneita verisuonia poskissa ja haluaisin saada ihostani tasaisen ja punoituksen vähenemään. Mitä meikkivoidetta suosittelisit? Lisäksi lähes kaikki meikkivoiteet kuluvat iholtani päivän aikana, ja jäljelle jää vain ruman näköisiä meikkivoideläiskiä joihinkin kohtiin.

Riian vastaus:

Kokeile Nivean Ideal Finish meikkivoidetta. Se peittää hyvin ja jättää ihosta mattapintaisen. Sen kanssa et välttämättä tarvitse erikseen peitevoidetta punoitukseen. Muista puuteroida meikkipohja huolellisesti.

Puuteri kiinnittää meikin ja antaa sille pysyvyyttä. Huolehdi myös että käyttämäsi kosteusvoide ei ole ihollesi liian rasvainen. Joskus liian tuhti kosteusvoide saa aikaan sen, että meikki ikään kuin liukuu iholta päivän mittaan pois.

Sopiva meikki nuorelle naiselle

Olen 13-vuotias tyttö ja menen syksyllä yläasteelle. Haluaisin vinkkejä miten tehdä raikas ja tyttömäinen meikki. Haluaisin myös tietää, mitä välineitä minun kannattaa hankkia meikintekoon?

Riian vastaus:

Hei! Nuoren naisen meikiksi kouluun riittää erinomaisesti kevyt puuterointi nenänpäähän ja poskille, raikas poskipuna poskipäille, ripsari ja huulikiilto. Kevyt ehostus on riittävä kouluun ja tekee sinusta kivannäköisen, muttei liian meikattua. Hanki sinulle sopiva kivipuuteri joka kulkee kivasti laukussakin mukana. Poskipunalle voit hankkia erikseen siveltimen, mutta muuten pärjäät näillä muutamalla perustuotteella.

Ihokarvat piiloon

Heippa! Kun laitan meikkivoidetta, ihokarvani näkyvät vielä selkeämmin. Onko siihen jotakin keinoa, enkö levitä sitä tarpeeksi hyvin? En tahdo vaihtaa meikkivoidetta koska se on muuten todella hyvää.

Riian vastaus:

Kokeile levittää meikkivoide sormilla. Meikkisienellä levittäessä ihokarvat saattavat jäädä helpommin näkyville. Sormilla saat meikin levittymään iholle todella hyvin, kuin toiseksi ihoksi ja tuote lämpiää käsissä juuri sopivasti.

Apua punoittavalle iholle

Hei! Olen 38-vuotias ja iän myötä/synnytyksen jälkeen nenänpääni, nenän vierustat ja leuka hohkaavat todella punaisena. Mikä avuksi?

Riian vastaus:

Hei! Suosittelen sinua varaamaan ajan kosmetologille, jossa ammattilainen voisi suositella sinulle sopivat hoito-ohjeet punoittavalle ja herkälle ihollesi. Kun en näe ihoasi, en uskalla nyt suositella jotakin tiettyä voidetta tai tuotelinjaa. Uskoisin että punoitus ihollasi saadaan kuriin, kun löydät oikeat hoitotuotteet ihotyypillesi.

Näpyt iholla vaivaavat

Kasvojeni ihossa on ihonvärisiä ihan pieniä näppyjä, jotka häiritsevät minua. Mitä ne ovat, miten ne syntyvät ja miten ne saa pois? Kiitos jo etukäteen.

Riian vastaus:

Kuulostaa että pienet valkoiset näpyt ihollasi ovat miliumeja. Ne ovat talia sisältäviä pieniä näppylöitä, joista ei ole muuta kuin esteettistä haittaa. Kosmetologi voi poistaa ne avaamalla ne pienellä neulalla ja puristamalla ne pois. En suosittele että teet itse niille mitään, vaan anna ammattilaisen hoitaa ne iholtasi pois.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Riia Koivisto

Lue myös:

    Uusimmat