Näin kuivaat hortensian – kukan väri kestää jopa vuoden

Syyshortensian kauniit ja massiiviset kukinnot kuuluvat suomalaiseen syksyyn. Kuivattamalla muutaman hortensian oksan kotiin voi luoda näyttävän asetelman.

Koska Suomen syksy on ollut tänä vuonna vähäsateinen, hortensia on säilyttänyt värinsä pitkään kauniina. Kukkia kannattaakin kuivata kodin koristeeksi tai antaa vaikkapa lahjaksi. Syyshortensian kukintojen kuivattaminen on helppoa ja onnistuneesti kuivattu oksa voi säilyttää värinsä jopa vuoden.

Kukkia voi kuivattaa useilla eri keinoilla, mutta helpoin niistä on ilmakuivaus. Syys- ja lokakuun vaihteessa on paras aika kerätä oksat, kun väri on parhaimmillaan ja pienimmätkin kukinnot ovat valmiita. Tärkeää on poimia kukinnot ennen sateita, sillä vesi muuttaa kukat nopeasti ruskeiksi.

Kuivata maljakossa ja anna veden haihtua pois

Kukkien kuivattaminen käy helposti maljakossa, joka on täytetty raikkaalla vedellä. Kukat voi kuivattaa myös ilman vettä, mutta vesi säilyttää kukan muodon ja värin parhaiten. Ennen maljakkoon laittamista lehdet on hyvä ottaa varsista pois. Vettä laitetaan sen verran, että varret ovat puoliksi vedessä.

Aseta maljakko viileään ja suoralta auringolta suojattuun paikkaan. Älä lisää maljakkoon vettä, vaan anna sen hiljalleen haihtua pois samalla kun väri ja muoto ikuistuvat kuivattuihin hortensian oksiin.

Lähde: About.com, Gardening

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja