Näin kauan koronatestiin pääsy kestää nyt eri kaupungeissa – pahimmillaan näytteenottoa on voinut joutua odottamaan jopa viikon

4:13

Koronaviruksen näytteenottoon on nyt ruuhkaa eri puolilla Suomea. MTV Uutiset Live selvitti, millainen tilanne on suurimmissa kaupungeissa.

Koronavirustesteihin pääsy on tällä hetkellä hidasta eri puolilla Suomea. Viesti on samansuuntainen niin etelässä kuin pohjoisessakin: Näytteenotto on ruuhkautunut, eikä työntekijöitä ole tarpeeksi.

Vaikka pääministeri Sanna Marin linjasi tänään, että testiin pitäisi päästä välittömästi, esimerkiksi Helsingissä testattavaksi pääseminen voi kestää jopa 2 tai 3 vuorokautta. Jyväskylässä näytteenottoon on jonotettu pisimmillään jopa viikko.

Osassa kaupungeista apua on haettu yksityiseltä puolelta. Esimerkiksi Jyväskylässä potilaita on ryhdytty lähettämään ostopalvelukumppaneiden vastaanotoille. Sopimukset on tehty kolmen toimijan kanssa.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, millainen tilanne eri puolilla Suomea on. Mukana vertailussa ovat Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja