Mainos

Näin käräjäoikeus perusteli Bockin tappajan vapauttamisen

Mytologi Ior Bockin tappanut mies pääsee vapaaksi. Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta aamupäivällä.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tapon tehdessään syyntakeeton, eli hän ei ymmärtänyt tekoaan. Hän on sittemmin parantunut mielenterveyden häiriöstä.

Oikeus määräsi, että mies on vapautettava heti. Näin oikeus perusteli päätöstään:

"Syytetyn mielentilan tutkineet lääkärit ovat katsoneet syytetyn kärsineen tekohetkellä akuutista monimuotoisesta psykoottisesta häiriöstä, johon oli liittynyt akuutti rasitetekijä.

Syytetty oli toipunut tästä häiriöstä mielentilatutkimuksen alkuun mennessä eikä mielentilatutkimuksen päättyessä ole ollut tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa. Syytetyn mielentilan tutkineet lääkärit sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat katsoneet, että syytetty oli syytteessä tarkoitetun teon aikana ollut syyntakeeton.

Asiassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella käräjäoikeudella olisi aihetta arvioida syytetyn mielentilaa edellä kerrotusta poikkeavilla tavalla."

Rangaistus

"Koska syytetty on tekohetkellä ollut syyntakeeton, hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta."

Vangittuna pitäminen

"Syytetty passitetaan Vantaan vankilaan sieltä heti vapaaksi laskettavaksi ellei ole muuta syytä pitää häntä vangittuna."

Bock puukotettiin viime lokakuussa kotonaan Helsingin Munkkiniemessä. Hänen henkilökohtaisena avustajanaan työskennelleen miehen puolustus myönsi oikeudessa tapon, mutta kiisti syytteen murhasta. Avustaja kertoi miehen katuvan sitä, että tappoi suuresti kunnioittamansa Bockin.

Persoonallinen Bock toimi pitkään oppaana Suomenlinnan museolinnoituksessa. Hänet muistetaan myös niin sanotun Lemminkäisen temppelin kaivauksista, joissa temppeliä yritettiin löytää tuloksetta Sipoossa 1980- ja 1990-luvuilla.

Oikeuden tuomiosta kertoivat Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.