Mainos

Näin hoidat rasvoittuvaa otsatukkaa

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten kuiva iho meikataan, mikä luomiväri sopii sinisille silmille ja miten rasvoittuvaa otsatukkaa hoidetaan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia KoivistolleTÄÄLTÄ!

Meikkivoide kuivalle iholle

Minulla on talvisaikaan aika vaalea iho. Se on hieman kellertävä, melko neutraali, mutta todella kuiva. Iho täytyy peittää hyvin. Mikä olisi minulle sopiva meikkivoide? Kiitos etukäteen!

Meikkitaitelija vastaa:

Kokeile meikkivoiteeksi Stay Real Compact Foundation -meikkipuuteria. Koska haluat tuotteen joka peittää hyvin, mutta ihosi on kuiva, tämä meikkipuuteri voisi olla ihollesi erinomainen. Et siis tarvitse enää erikseen puuteria ja näin ollen ihosi kuivuus ei ainakaan korostu puuteria lisäämällä. Valitse vaalein sävy 00 Natural Vanilla, se on keltapohjainen ja hyvin vaalea väriltään.

Valokynän käyttö

Hei, tarvitseeko jokaisen naisen käyttää meikissä peitepuikkoa/valokynää silmien alla? Minä joudun valaisemaan sitä kohtaa päivittäin.

Meikkitaitelija vastaa:

Hei! Iho silmien alla on ohutta ja verisuonet kuultavat läpi hyvinkin helposti. Siksi peitevoide ja/tai valokynä kirkastavat katsetta ja peittävät tummuutta silmien alta. Suosittelen siis silmänalusten tummuuden häivyttämistä peitevoiteella, vaikka haluaisikin meikata luonnollisesti tai ei juuri laisinkaan.

Silmät suuremmaksi meikillä

Mitkä meikit suurentavat silmiä?

Meikkitaiteilija vastaa:

Vaaleat värit saavat silmät näyttämään suuremmilta, tummat pienentävät. Eyeliner-rajaus ripsen tyvessä avartaa katsetta ja saa silmät näyttämään myös suuremmilta.

Vaaleiden kulmien meikkaaminen

Miten meikata hyvin erittäin vaaleat kulmakarvat? Ilman minkäänlaista ehostusta ne eivät näy, joten näytän aika lailla ilmeettömältä. Kulmakynän tai luomivärin kanssa tulee piirretty vaikutelma, koska pohjalla ei ole luonnollista väriä. Kosmetologin kestovärjäystä on kokeiltu, mutta väri kestää vain noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen piirtely pitää taas aloittaa.

Kulmakarvojen malli on luonnostaan hyvä. Hiustenväri on vaalea, muttei se albiinoblondi, joka on tullut kulmakarvoihin ja silmäripsiin. Ihonväri on pisamainen ja hyvin vaalea jopa suomalaiseen mittakaavaan.

Meikkitaiteilija vastaa:

Vaaleat kulmakarvat kannattaa meikata hyvin hennolla kädellä, todella vaaleanruskealla luomivärillä ja siveltimellä. Jos väriä tulee liikaa, pyyhi sitä pois vastakarvaan, puhtaalla puuterivipalla.

Kestovärit kannattaa opetella tekemään itse.Tavarataloista löydät kestovärit ja 3 % vetyperoksidin, joka on tarkoitettu kulmien ja ripsien värjäykseen.

Värjäys on helppoa ja väri tarttuu vaaleisiin kulmiin hyvin nopeasti. Joudut toki tekemään värjäyksen aika usein, mutta yhdestä värituubista saat tehtyä useita kymmeniä värjäyskertoja.

Pyydä myyjää neuvomaan sinulle hyvät ohjeet värjäykseen ja kokeile rohkeasti. Uskon että tämä voisi olla sinulle kuitenkin se varmin ja helpoin keino saada kulmasi esille luonnollisesti.

Rasvoittuva otsatukka

Tykkään pitää otsatukkaa. Ongelmani on, että otsa alkaa hikoilla helposti ja pian otsatukkani näyttää likaiselta. Olisiko tähn jotain apua?

Meikkitaiteilija vastaa:

Joiltakin kampaamosarjoilta löytyy hiuksille tarkoitettuja kuivashampoita tai hiuspuutereita. Suihkaise sellaista otsatukan hiusten tyveen ja saat kutrit kuohkeammiksi. Näin tukka ei myöskään rasvoitu niin helposti. Kannattaa kokeilla!

Meikki sinisille silmille

Mitkä luomivärit korostavat ja sopivat sinisille silmille?

Meikkitaiteilija vastaa:

Sinisiä silmiä korostaa esimerkiksi tällä hetkellä hyvin muodikkaat ruskeat sävyt. Tumman suklaan sävyinen luomiväri yhdistettynä kupariin ja kultaan olisi sinisille silmille hieno väriyhdistelmä. Myös toinen syksyn trendiväri, tumma luumu, on sinisilmäisten kaveri.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.