Mainos

Näin hiekka saa kyytiä ympäri Suomea

Katuhiekkojen puhdistus on pääsemässä pikkuhiljaa vauhtiin useilla paikkakunnilla. Tavallista pidempään jatkunut talvi on viivästyttänyt hiekkojen siivoamista ympäri Suomea.

Helsingin keskustassa katujen puhdistus on alkanut tällä viikolla.

– Tänä vuonna katujen puhdistus päästiin aloittamaan vähän tavallista myöhemmin. Pääväyliä on puhdistettu öisin ja päivisin, myös keskustan satama-alueita puhdistetaan parasta aikaa, kertoo vastaava työnjohtaja Seppo Ilmonen.

Pienempien katujen puhdistus alkaa ensi viikon maanantaina. Siivottavaa on noin 2500 kaistakilometriä, ja urakka jatkuu toukokuulle asti.

Helsingissä tarkemmat puhdistusaikataulut voi tarkistaa netistä, tietoja oman alueen tilanteesta voi tilata myös tekstiviestillä omaan kännykkään. Palvelun toivotaan nopeuttavan puhdistustöitä ja auttavan lisäksi allergisia.

Valtaosa Jyväskylästä puhdistuu vappuun mennessä

Myös Jyväskylässä katujen puhdistus on aloitettu tällä viikolla. Täyteen vauhtiin siivoaminen pääsee ensi viikolla, jolloin hiekanpoistotöihin ryhdytään noin 25-30 yksikön voimin.

– Tosin voimme joutua lykkäämään puhdistusta, jos sää yllättäen kylmenee, kertoo katu- ja satamamestari Jan Viillos.

Jyväskylässä valtaosa kaduista on tarkoitus puhdistaa vappuun mennessä. Joitakin asuntokatuja puhdistetaan kuitenkin vielä myös tämän jälkeen.

Katupölyä vastaan Jyväskylässä taistellaan puhdistamisen lisäksi myös muilla keinoin.

– Tarvittaessa käytämme laimennettua suolaliuosta sitomaan pölyä, Viillos kertoo.

Tampereella rotvallit vielä jäässä

Pitkä talvi on viivästyttänyt puhdistustöitä myös Tampereella. Puhdistustyöt on jo aloitettu, monien muiden kaupunkien tapaan kunnolla vauhtiin päästään ensi viikolla. Kaikki väylät on tarkoitus saada puhtaaksi vappuun mennessä.

– Osasta kaduista on vieläkin reunoiltaan jäässä. Kyllä tässä kiire tulee, mutta yritämme pistää tohinaksi, sanoo rakennuttaja-insinööri Esa Rannisto.

Rannisto muistuttaa, että jalkakäytävien putsaus Tampereella on kiinteistöjen vastuulla.

– Toivotaan kuitenkin, että myös ne saataisiin samaa tahtia puhtaaksi.

Oulussa hiekkojen siivous aloitetaan lähiaikoina

Oulussa hiekkoja ei ole vielä päästy kunnolla siivoamaan.

– Hiekkoja on putsattu toistaiseksi jonkun verran pölyn torjumiseksi, mutta ei kovin laajasti, toteaa ylläpitovalvoja Anssi Jurvansuu.

Jurvansuun mukaan hiekkojen putsaus on tarkoitus aloittaa lähiaikoina. Tarkkaa päivämäärää hän ei kuitenkaan osaa siivoustöiden aloittamiselle sanoa.

– Seuraamme tilannetta ja aloitamme putsauksen sitten sääennusteen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.