Näin grillaat täydellisen pihvin – ja huollat sen jälkeen grillisi!

Grillikausi käy kuumana ja monia suomalaisia askarruttaakin, miten grillissä saa aikaan parhaat herkut.

Grillissä paistetut pihvit eivät aina välttämättä onnistu toivotulla tavalla. Epävakaa lämpötila voi käristyttää pihvistä hetkessä rutikuivan ja väärät välineet pihvejä pyöritellessä viedä viimeisetkin mehut lihasta.

Myös grillin valinnalla on toki väliä. Sähkögrillillä on vaikea saada aikaiseksi yhtä mehevää ja savun makuista pihviä kuin hiili- tai puulämmitteisellä grillillä.

Täydellisen grillipihvin paistaminen onnistuu kuitenkin helposti, kun noudatat muutamaa yksinkertaista neuvoa.

Näillä vinkeillä pääset alkuun:

  • Suolaa liha ennen grillausta. Tällöin lihasta valuu hieman nestettä ulos, mutta lopputulos on maun kannalta parempi.
  • Älä koskaan laita kylmää lihaa grilliin! Lihan pinta ja reunat käristyvät, mutta keskikohta jää raa’aksi. Ota siis liha aina huoneenlämpöön ennen grillaamista.
  • Valitse aina laadukasta lihaa grilliin. Huonosta lihasta ei synny grillaamallakaan hyvää.

Jos tähtäät todella täydelliseen pihviin, huomioi vielä nämä seikat:

  • Mausta liha vasta juuri ennen paistamista tai heti sen jälkeen. Jos liha suolataan liian aikaisin, se menettää nesteitään ja liha kuivuu.
  • Valuta ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta ennen grillaamista.
  • Älä leikkaa pihviä tarkistaessasi kypsyyttä, sillä pihvistä vuotaa tällöin maukkaita nesteitä.
  • Älä käännä pihvejä haarukalla, sillä myös se aiheuttaa nesteiden vuotamista. Käytä keittiöpihtejä pihvien kääntämiseen.
  • Jos et ole varma halutusta kypsyysasteesta, jätä pihvit mieluummin hiukan raaoiksi. Ylikypsennys pilaa pihvin.

Myös puhdas grilli takaa hyvän lopputuloksen. Katso alta Akin vinkit grillin puhdistamiseen!

Petra Kiiski/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat