Näin estät avokadon tummumisen – tämä yllättävä keino toimii parhaiten!

Avokadojen suurin ongelma on niiden nopea tummuminen: jos käytät avokadosta vain osan, voi loput hedelmästä olla jo muutaman tunnin päästä ikävän tummunut.

Sama ikävä ilmiö pätee myös esimerkiksi avokadosta valmistettuun guacamoleen. Kastike olisi syötävä heti, jotta sen voi nauttia vehreän vihreänä. Tummumisen estämiseen on olemassa monenlaisia kikkoja, joista osa toimii paremmin kuin toiset. Tässä parhaat kikat:

1. Säästä avokadosta se puolikas, jossa kivi on kiinni. Kivi hidastaa tummumista. Sama niksi pätee guacamoleenkin: upota kivi kastikkeeseen, kun laitat sen jääkaappiin.

2. Avokado tummuu hapen ansiosta. Mitä vähemmän happea, sitä vähemmän tummumista. Laita siis avokadon puolikas säilöön kiven kanssa esimerkiksi tiiviiseen muovirasiaan tai suljettavaan pussiin.

3. Sivele avokadon puolikas oliiviöljyllä, ennen rasiaan tai pussiin laittamista

4. Sivele avokadon puolikas sitruunan tai limen mehulla, ennen rasiaan tai pussiin laittamista

5. Pilko isoja sipulilohkoja avokadon säilytysrasiaan. Laita avokadon puolikas kivineen lohkojen päälle niin, että kuori koskettaa sipuleita.

Mikä näistä vaihtoehdoista sitten toimii parhaiten? About.com -sivuston tekemän kokeen perusteella numero 5. Katso videolta, miten eri tekniikat vaikuttivat:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja