Mainos

Näin asuu menestyskirjailija Sofi Oksanen

Sofi Oksanen on kertonut lehtihaastattelussa hankkineensa isomman asunnon Helsingin Kalliosta.

Katso kaikki Kallion myytävät asunnotJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Sofi Oksasen Puhdistus-romaani on ollut myyntimenestys, mutta myös palkintorohmu. Tiistaina Oksasen romaani voitti 47 000 euron suuruisen Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Aikaisemmin Puhdistus on voittanut Finlandia-palkinnon lisäksi muun muassa Waltari- ja Runeberg -palkinnot. Pelkästään palkintorahat ovat tuoneet Oksaselle yli 100 000 euroa.

Puhdistus-romaania on myyty Suomessa huimat 142 000 kappaletta. Kirjan tuotot ja palkintorahat yhteenlaskettuna 32-vuotias kirjailija on tienannut reilusti yli 500 000 euroa.

Kirjan tuotot ovat mahdollistaneet myös mukavan asumisen. Elokuussa kirjailija kertoi Ilta-Sanomissa ostaneensa asunnon Helsingin Kalliosta. Oksasen mukaan asunto on ”kalliolaisittain iso”, huoneita on useampia. Iltalehdessä Oksanen kertoi käyttävänsä Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnosta saamansa rahat asunnon edessä olevaan putkiremonttiin.

Isomman asunnon ostosta huolimatta Oksasen osoite menee edelleen pieneen yksiöön Helsingissä. Aivan Sörnäisten metroaseman vieressä sijaitsevassa asunnossa on yksi huone ja keittokomero. Neliöitä asunnossa on vain 21. Osoite on tullut voimaan vuonna 2003.

Kiinnostaako talokaupat? Lue lisääJokakoti.fi-sivustolta.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.