Näillä busseilla MM-lätkäjoukkueet liikkuvat

Kuka tahansa voittaakaan ensi kevään jääkiekon MM-kisoissa maailmanmestaruuden, yksi asia on varmaa: kultajoukkue matkustaa finaaliin ja sieltä takaisin hotelliin kisatähdin teipatun bussin kyydissä.

MM-kisojen aikana jokaisella joukkueella on oma bussinsa. Bussi kyyditsee joukkueen hotellilta hallille parhaimmillaan kaksi kertaa päivässä ja mukana matkustavat niin kaukalon suuret tähdet kuin joukkueen valmennusjohto ja huoltoporras.

Vaikka jokaisella joukkueella on omat tapansa, bussimatkustamiseen näyttävät pätevän tietyt säännöt joukkueesta toiseen.

- Yleensä huollon ja valmennusjohdon paikat ovat bussin etuosassa kun taas pelaajat istuvat takana, kertoo Peter Brüll.

Brüll on Suomen Olympiakomitean projektipäällikkö, mutta harrastuksenaan mies on toiminut joukkueiden ja kisaorganisaation yhteyshenkilönä niin Suomessa järjestetyissä kisoissa kuin viime keväänä synnyinmaassaan Slovakiassa.

Siistin ja tarpeeksi tilavan bussin lisäksi myös kuljettajan rooli on tärkeä. Kuljettajasta tulee nopeasti osa joukkuetta ja pienillä teoilla hän voi auttaa joukkueen arkea.

- Slovakian kisoissa Suomen bussikuski varasi meidän bussille hienosti parkkipaikan aivan hotellin edestä, kun taas Venäjän joukkue joutui kiertämään hotellin ympäri omalle bussilleen, Brüll muistelee viime kevään kisoja.

Ennen toukokuun 4. päivä alkavia MM-kisoja bussit ovat normaaliliikenteessä bussit lunastaneiden liikennöitsijöiden toimesta. Kisatähdin teipattuun bussiin istuessaan matkustaja voi vain kuvitella, kuka kaukalon kiekkotähdistä istuukaan samalla paikalla kevään kisoissa.

Busseja pääsee ihailemaan myös kevään Suomikiekko-kiertueella, joka tuo MM-kisahuuman maalis-huhtikuussa yhteensä 17 paikkakunnalle.

Kisabussit Suomen ja Ruotsin MM-kisaorganisaatioille toimittaa Scania. Bussien teippaukset ja MM-kisojen kisailmeen on suunnitellut designtoimisto Mozo ja toteuttanut Lahden Autokori.

Lue myös:

    Uusimmat