Mainos

Naapurimaiden armeijat kiistelevät lumimiehen jalanjäljistä – Intia ilmoitti kuvanneensa jäljet, nyt Nepal tyrmää väitteet: "Se on vain karhu"

Nepalin armeija kiisti perjantaina Intian sotilaskollegoiden taannoiset väitteet, joiden mukaan Himalajalta olisi löydetty lumimiehen jalanjälkiä. Nepalin mukaan jäljet kuuluivat karhulle.

Intian armeija julkaisi kuvia "lumimiehen jalanjäljistä" läheltä Nepalin ja Kiinan rajaa maanantaina Twitterissä. Kuvia pilkattiin jo tuolloin avoimesti.

Nepalin armeijan edustajan mukaan heidän yhteysupseerinsa kävi myöhemmin paikalla, mutta ehti sinne vasta sen jälkeen kun jäljet lumesta olivat jo hävinneet.

– Paikallisten asukkaiden ja kantajien mukaan tällaisia epätavallisia jälkiä näkee alueella usein, ja ne ovat karhujen tekemiä, vakuutti Nepalin armeijan edustaja Bigyan Dev Pandey.

Kansantarujen mukaan Himalajan lumimies on ison apinan kaltainen olento, jonka elinalue kattaa Himalajan, Siperian ja osia Keski- ja Itä-Aasiasta. Pohjois-Amerikassa vastaava olento tunnetaan Isojalkana.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja