Mysteeri on selvitetty! Miksi hyttyset syövät joitain ihmisiä, mutta jättävät toiset rauhaan?

Jos sinusta tuntuu, että houkuttelet hyttysiä puoleesi enemmän kuin toiset, saatat olla oikeassa. 

Tuntuuko sinusta, että hyttyset pyörivät ympärilläsi teitpä mitä tahansa? Tutkijat ovat vihdoin löytäneet syyn siihen, minkä vuoksi toiset ihmiset houkuttelevat verenimijöitä helpommin puoleensa kuin toiset.

Hyttysten pyöriminen ympärilläsi ei johdu verestä, hajusteista tai mistään muustakaan yleisesti luullusta syystä. Hyttysten kiintymys johtuu nimittäin pääasiassa ihosi tuoksusta.

Havaitsevat hengityksen jopa sadan metrin päästä

Jokaisen iholla elää ainutlaatuinen yhdistelmä bakteereita, jotka tuottavat puolestaan joukon tuoksuvia kemikaaleja. Jos olet epäonnekas, ihosi bakteerit ja kemikaalit muodostavat yhdistelmän, joka on erityisesti hyttysten mieleen.

Tutkijat havaitsivat myös, että hyttyset ovat kiintyneitä erityisesti liikuntaa harrastaviin ihmisiin. Kehon tuottama lämpö ja hiilidioksipitoinen hengitys kutsuvat hyttysiä paikalle ruokakellon tavoin. Hyttyset havaitsevat hiilidioksipitoisen hengityksen jopa sadan metrin päästä.

Video: Hyttysten puremien lisäksi ihoa kannattaa tarkkailla myös muista syistä. Katso videolta hyödylliset vinkit luomien tutkimiseen. 

2:39

Lähteet: Techinsinder, Mirror

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2016.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja