Myös Suomi pohtii uusien vastaanottokeskusten salaamista

Ruotsissa toistakymmentä tulipaloa 1:42

Ruotsin maahanmuuttoviranomaiset aikovat salata osoitetiedot uusista perustettavista vastaanottokeskuksista turvallisuussyistä. Suomessa Maahanmuuttovirasto pohtii samaa.

– Olemme miettimässä erilaisia vaihtoehtoja. On puhuttu, pitäisikö jollain tavalla vastaanottokeskusten osoitetietoja poistaa tai saatavuutta rajoittaa, varsinkin siinä vaiheessa kun uusia yksiköitä perustetaan, sanoo Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen MTV Uutisille.

Ruotsissa on kesän jälkeen palanut toistakymmentä turvapaikanhakijolle tarkoitettua rakennusta. Tuorein tapaus on viime yöltä Tukholman pohjoispuolella.

Poliisi epäilee, että useat palot on sytytetty tahallaan ja että kyse saattaa olla viharikoksista.

Uhkien takia Ruotsin maahanmuuttovirasto on päättänyt salata minne vastaanottokeskuksia avataan. Osa vastaanottajakunnista on jo näin tehnyt. Palojen tutkinnassa auttaa turvallisuuspalvelu Säpo.

Turvallisuuskartoitus aloitettu

Parikkalassa Etelä-Karjalassa paloi viime yönä turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikön pihalla oleva varastorakennus. Poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona. 

– Meillä on käynnistymässä kartoitus siitä, miten vastaanottokeskuksissa turvallisuusasiat on otettu hallintaan, ja onko niissä riittävästi vartiointipalveluja, ja millaiset ovat niiden sisäisen turvallisuus ja ulkoiset uhat. Kysymme niistä suoraan (vastaanotto)yksiköistä, Kuuluvainen kertoo.

Maahanmuuttovirasto tekee selvitystyötä yhdessä poliisin kanssa. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja