Myös poliisikoirat tarttuivat somea villinneeseen kuvahaasteeseen – "Poliisikoira osaa sen kaiken"

Sosiaalisessa mediassa Dolly Parton -haasteena ja ”LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter” -meeminä tunnettuun kuvahaasteeseen on ryhtynyt niin moni julkisuuden henkilö kuin tavan pulliainen. Nyt mukaan ovat lähteneet myös viranomaiset.

Itä-Suomen poliisin Instagram-tilillä julkaistiin hykerryttävä kuva, jossa poliisikoirat poseerasivat neljässä otoksessa. Kuvat oli valittu sen perusteella, mikä kuva olisi voitu julkaista profiilikuvana poliisikoiran eri sosiaalisen median palveluissa.

– Poliisikoira osaa sen kaiken, poliisilaitos kirjoitti kuvan yhteydessä.

Kuvahaasteen idea on se, että henkilö valitsee itsestään neljä kuvaa sillä perusteella, miten ne ilmentävät eri sosiaalisen median kanavien käytäntöjä. Työnhaussa ja urasuuntautuneiden suosimassa LinkedIn palvelussa kuva on yleensä verrattain virallinen ja jopa siloteltu, Facebookissa kuva edustaa enemmän henkilön todellista persoonaa mahdollisesti perheen kanssa, Instagramiin laitetaan tykkäyksiä kerääviä esteettisiä otoksia ja seuranhakupalvelu Tinderiin pistetään kuva, jolla ainakin kuvitellaan herättävän toisen henkilön kiinnostus romanttiseen suhteeseen.

Kuva tavallaan näyttää sen, miten erilaisia rooleja ja julkisivuja ihmiset ylläpitävät sosiaalisessa mediassa. Samalla se kuvaa sitä, kuinka omanlaisensa visuaalisen koodiston eri sosiaalisen median kanavat ovat luoneet.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja