Myös opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää, johtaako PS-Nuorten Jalosen fasistipuhe toimenpiteisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää, johtaako perussuomalaisten nuorten toisen varapuheenjohtajan Toni Jalosen puhe toimiin ministeriön osalta.

Toni Jalonen julistautui viikonloppuna pitämässään puheessa fasistiksi tilaisuudesta julkaistun videon perusteella.

– Ministeriö harkitsee, mitä toimenpiteitä tämä mahdollisesti aiheuttaa, kertoo neuvotteleva virkamies Emma Taipale nuorisotyön ja -politiikan vastuualueelta STT:lle.

Nuorisojärjestö sai tälle vuodelle valtionavustusta 91 000 euroa. Aiemmin järjestö menetti tukensa vuodelle 2019, koska sen katsottiin rikkovan toiminnassaan nuorisolain tavoitteita. Tuolloin avustus oli 115 000 euroa.

Avustuksen peruminen liittyi Jalosen aiemmin jakamaan tviittiin, joka tulkittiin kehotukseksi äänestää eurovaaleissa perussuomalaisia, jotta Suomessa ei olisi ihonväriltään pääväestöstä poikkeavia ihmisiä. Tviitti julkaistiin PS-Nuorten Twitter-tilillä.

Jalonen pahoitteli tuolloin viestiään, mutta avustus peruttiin siitä huolimatta.
Taipaleen mukaan on poikkeuksellista, että järjestöt menettävät jo myönnetyt tukensa nuorisolain toisessa pykälässä mainittujen tavoitteiden rikkomisen vuoksi.

– On ollut avustusten takaisinperintöjä taloudellisista syistä, mutta nuorisolain tavoitteiden ja arvopohjan perusteella se ei ole kovin yleistä, Taipale sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan Toni Jaloselle lähetetään selvityspyyntö tämän fasistipuheista. Sen jälkeen puoluehallitus tekee päätöksen Jalosen jäsenyydestä puolueessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja