Mainos

Mustalla listalla useita rakennusfirmoja ja huonekaluliikkeitä

Suuryritykset ovat viime vuosina parantaneet tapojaan kuluttaja-asioissa, mutta Kuluttajalautakunnan uusin musta lista on tavallista pidempi. Mustalla listalla on lukuisia huonekaluihin, asuntokauppaan tai remontointiin keskittyviä yrityksiä.

Mustalle listalle joutuvat yritykset, jotka eivät noudata kuluttajavalituslautakunnan päätöksiä. Nyt julkaistulla listalla ovat yritykset, jotka eivät noudattaneet tammi–kesäkuussa 2008 annettuja suosituksia.

Listalla on yhteensä 43 yritystä eri puolilta Suomea. Syynä määrään on puolen vuoden suma, jonka lautakunta purki kerralla.

Riitaa kosteusvaurioista

Asiakas sopi Tornion Älvsbytalo Oy:n kanssa talopakettitoimituksesta 101 385 euron hintaan. Talossa ilmeni kosteusvaurio. Asiakas teetti sisäilmatutkimuksia ja vaati niiden perusteella talopakettitoimittajalta korvausta. Lautakunta suositti, että talopakettitoimittaja maksaa asiakkaalle tämän vaatimat 4 877 euroa.

Asiakas ja Lieksan Remitek Oy sopivat suullisesti talon katon purkamisesta ja uuden katon rakentamisesta. Urakan hinnaksi sovittiin 5 000 euroa, josta asiakas ehti maksaa 4 700 euroa.

Asennustyö jäi kesken. Kattoa ei suojattu riittävästi, joten sadevesi pääsi valumaan rakenteisiin. Asiakas vaati 4 734 euron vahingonkorvausta.

Tässä tapauksessa lautakunta suositti, että Remitek Oy maksaa asiakkaalle katon ja kostuneiden rakenteiden korjauskustannukset tositteiden mukaan, enintään 4 734 euroa.

Mustan listan yrityksiä

Tavarat:
CWN-Direct Oy, Espoo
Finn-Gluecol Oy, Ojakkala
Hehkupelletti Oy, Saarijärvi

Muut:
Suomen Energiayhtiö Oy, Helsinki
Kiinteistö Oy Kummatti, Raahe

Rakennustyöt ja asuntokauppa:
Costella Oy, Kouvola
Itä-Helsingin Asunnonvaihtokeskus Oy, Helsinki
Oy Karltek Ltd, Nakkila
Karoste Oy Kalustetukku, Varkaus
Putkiurakointi Jarmo Simpanen Oy, Myllyoja
Rakennusliike Myske Oy, Kalliola
Thaimaan Asunnot Oy, Helsinki
Älvsbytalo Oy, Tornio

Palvelut:
Pihanestorit Oy, Pinsiö
TV 20 ja Kone Oy, Helsinki
Uudenmaan Verhomestarit Oy, Helsinki

Kuluttajariitalautakunnan pyynnöstä listalta on poistettu suomi soffa, koska yritys on noudattaneet annettua suositusta. Myös Kaakelikeskus Helsinki Oy:tä koskeva riita on sovittu.

MTV3

Kuvat: Lehtikuva

Lähteet: Kuluttaja.fi, Kuluttajariitalautakunta ja Helsingin Sanomat (27.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.