Muskilta kova veto: "Kertokaa miten 6 miljardia dollaria ratkaisee nälänhädän, niin teen sen"

Miljardööri Elon Musk on tottunut täräyttelemään kovia heittoja sosiaalisessa mediassa eikä viimeisin postaus ole laimeimmasta päästä.

Musk on ottanut Twitterissä kantaa CNN:n otsikkoon, jonka mukaan 2 prosenttia hänen varallisuudestaan voisi ratkaista nälkäongelman maailmasta. Otsikossa viitataan YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman (WFP) johtajan puheisiin.

Musk toteaa, että mikäli WFP pystyy samaisessa keskusteluketjussa kuvailemaan tarkasti, miten 6 miljardia dollaria ratkaisee maailman nälänhädän, niin hän myy Teslan osakkeitaan ja tekee niin. 

Pian WFP:n johtaja David Beasley osallistuikin ketjuun. Hän totesi, että CNN:n otsikko ei ole aivan oikein.

– 6 miljardia dollaria ei ratkaise maailman nälänhätää, mutta se estää geopoliittista epävakautta, massamuuttoa ja säästää 42 miljoonaa ihmistä nälkiintymiseltä.

Beasleyn mukaan Muskin avulla voitaisiin tuoda toivoa, rakentaa vakautta ja muuttaa tulevaisuutta. Hän kertoo toivovansa keskustelua Muskin kanssa:

–Se ei ole niin monimutkaista kuin Falcon Heavy (toim. huom. SpaceX:n raketti), mutta on niin paljon kyseessä, joten miksi ei voisi keskustella. Voin tulla seuraavalla lennolla luoksesi. Voit heittää minut pihalle, jos et pidä kuulemastasi, Beasley tykittää takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat