Mainos

Musiikot perustavat omia levy-yhtiöitään

Yhä useammat muusikot ovat perustaneet viime aikoina oman levy-yhtiön. Äänitemyynnin romahtaminen on pakottanut suuret levy-yhtiöt vähentämään artistejaan. Samaan aikaan muusikot pyrkivät turvaamaan ansionsa oman yhtiönsä kautta.

Tommi Läntinen on on esimerkki artistista, joka katkaisi yhteistyön suuren levy-yhtiön kanssa ja perusti oman yhtiönsä. Hän oli kahdentoista vuoden ajan suuren levy-yhtiön kirjoissa. Kolme vuotta sitten Läntinen lähti itsenäiseksi artistiksi.

- Viime vuosina koin, että en saanut levy-yhtiössäni sellaista arvostusta, jota levymyyntini perusteella minun olisi pitänyt saada, Läntinen kertoo. - Koin aivan välttämättömäksi lähteä kokeilemaan omia siipiäni. Tiesin myös omaavani riittävästi taitotietoa alasta, sanoo Little Red Musicin perustanut Läntinen.

Myös Scandinavian Music Group toimii nykyisin oman levy-yhtiönsä kautta. Uusin levy on tuotettu yhteistyössä oman yrityksen, Cortison Recodsin, ja suuren levy-yhtiön kanssa.

- Artistin leipä on kapea ja ympäri Suomenniemen sirolteltu. Jos on pienikin mahdollisuus saada tuloja levennettyä, niin siihen on syytä tarttua, kertoo Scandinavian Music Groupin jäsen Joel Melasniemi.

Omia polkujaan kulkee nykyisin myös Fintellegensistä tuttu Elastinen. Hänen soololevystään suuren levy-yhtiön vastuulla ovat enää markkinointi ja levitys.

- Yritämme mahdollisimman paljon ottaa haltuun omaa musiikkiamme. Tarkoituksena on päästä hallinnoimaan itse kaikkea, mitä levylle tapahtuu niin tuotannossa kuin markkinoinnissa. Tavoite on, että jonain päivänä meillä olisi oma jakelukin, kertoo rap-laulaja Elastinen Rähinä Recordsista.

Vastaavia esimerkkejä löytyy muitakin, kuten Timo Rautiainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.