Mainos

Musica nova esittelee nykymusiikkia

Perjantaina alkava nykymusiikkitapahtuma Musica Novassa kuullaan 15 kantaesitystä, niistä yksitoista on kotimaisia

Helsingissä alkaa perjantaina nykymusiikkia esittelevä, kunnianhimoinen Musica nova Helsinki-tapahtuma. Kansainvälinen festivaali esittelee nuoria säveltäjiä ja muusikoita, joita meillä on kuultu harvoin tai ei koskaan. Katselmus järjestetään 3.-11. maaliskuuta.

Yhdeksän päivän mittainen festivaali tarjoaa 26 konserttia, 15 kantaesitystä, näyttämöllistä musiikkia ja arabialaisen musiikin taitureita. Suomalaisista nuoren polven säveltäjistä Juha T. Koskinen esittäytyy oopperantekijänä. Ooppera Skaala 2000 tuo näyttämölle hänen teoksensa nimeltään Eukko - pidättekö vainajista. Ohjaajana esittäytyy Janne Lehmusvuo.

Yhdeltä tunnetuimmalta nykysäveltäjältämme, Kaija Saariaholta, nähdään kantaesityksenä visualisoitu musiikkiteos Unien kieliopista. Konserttien lisäksi ohjelmassa on säveltäjä -ja taitelijatapaamisia. Festivaalin päävieras on sveitsiläinen Michael Jarrell, joka toimii Wienin musiikkikorkeakoulun sävellyksen professorina. Nelikymppinen Jarrell on ikäpolvensa arvostetuimpia säveltäjiä. Hänen musiikkinsa on voimakkaan omaperäistä, eikä sitä voi sijoittaa mihinkään koulukuntaan. Musica nova on toiminut nykymusiikin katselmuksena muutaman vuoden. Edeltäjä oli vuonna 1977 perustettu Helsinki Biennale.Musica nova järjestetään nyt vuosittain.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.